Politie Hollands Midden

Voorschoten - Verdachte van poging inbraak in woning aangehouden

Voorschoten , 22-12-2010 o De politie heeft dinsdag 21 december om 20.45 uur een 26-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Beetslaan.

Even na 20.30 uur werd gemeld dat een man met een brandende zaklamp aan de achterzijde van de woning rommelde aan de keukendeur. Terwijl meerdere agenten ter plaatse gingen, bleef de melder aan de telefoon en gaf steeds door waar de verdachte man zich precies bevond en wat hij deed. Ook werd er een signalement gegeven. De melder hield de man goed in de gaten en gaf aan dat de man wegrende richting de Papelaan. Agenten reden op dat moment over de Papelaan en zagen de verdachte voor de politieauto langs rennen. De agenten zijn de man rennend achterna gegaan en zagen hem een tuin ingaan. Daar kon hij niet meer ontkomen en hij werd na een worsteling aangehouden.

Bij de woning werden braaksporen en schoensporen in de sneeuw aangetroffen. Meerdere spullen van de verdachte zijn in beslagggenomen. Ook de auto van de verdachte die in de omgeving geparkeerd stond, werd meegenomen voor verder onderzoek.

Teamchef John Nieumeijer is blij met de wijze waarop de melder met de polite samenwerkte; De melder belde ons direct toen de man in de tuin werd opgemerkt. Dit was een heterdaadsituatie en daar mag je 1-1-2 voor bellen. Door deze snelle melding konden we de verdachte aanhouden.

De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde autos of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.