Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 22-12-2010

Man zeer ernstig gewond

IJSSELSTEIN Een nog onbekende man liep bij een brand in een auto zeer ernstige verwondingen op.

De politie kreeg woensdag 22 december omstreeks 04.35 uur het verzoek te gaan naar het Theodore Rooseveltplein voor een brand in een geparkeerde auto. Toen de politie ter plaatse kwam, laaiden de vlammen al hoog op en was sprake van een flinke rookontwikkeling. De brandweer bluste het vuur en zag dat er een man in de auto zat.

Nadat hij uit de auto was gehaald, werd hij met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is zeer kritiek. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geld gepind met gestolen bankpas

NIEUWEGEIN Een 66-jarige vrouw uit Nieuwegein werd het slachtoffer van zakkenrollerij.

Op dinsdag 21 december omstreeks 16.45 uur was de vrouw in een winkel gelegen in het winkelcentrum Hoog Zandveld. Zij ontdekte dat haar bankpas was gestolen en vermoedde dat bij de diefstal een man en een vrouw was betrokken. De gewaarschuwde politie zocht de omgeving af, maar trof het tweetal niet meer aan. Nog voor het blokkeren van de pas zag men kans om geld te pinnen.

Het signalement van de man luidt: ongeveer 35 jaar, stevig postuur, donkere broek met wit embleem. Het signalement van de vrouw: ongeveer 30 jaar, lengte 1.60 m., een driekwart jas met witte shawl. De politie heeft de diefstal in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Poging diefstal tas

NIEUWEGEIN Een 63-jarige vrouw uit Nieuwegein werd het slachtoffer van een poging haar tas te stelen.

Op dinsdag 21 december omstreeks 19.15 uur stapte de vrouw uit de tram bij de halte Wijkersloot. Zij stak de A.C. Verhoefweg over en liep de trap af, waarbij plotseling aan haar tas werd getrokken. De vrouw keek om en zag dat het om een man ging met een licht getint uiterlijk, ongeveer 20 jaar, met een lengte van 1.75 m. en in het zwart was gekleed.

Toen de vrouw begon te schreeuwen, kreeg zij een klap op har hoofd, maar wist de tas vast te houden. Hierop vluchtte de man de wijk in. De politie heeft de zaak in onderzoek en roep eventuele getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Poging inbraak woning

IJSSELSTEIN Bewoners van een woning aan de Utrechtseweg wisten een inbraak te voorkomen.

Op dinsdag 21 december omstreeks 22.55 uur werden zij wakker van een harde klap en gingen direct naar beneden om uit te zoeken waardoor die klap was veroorzaakt. Zij zagen dat de ruit van de woonkamer was vernield en dat een persoon buiten voor de woning hard wegrende.

De politie stelde een onderzoek in en legden schoensporen vast die in de sneeuw waren te zien. De man werd niet meer aangetroffen. De politie heeft de poging inbraak in onderzoek.