Landstede

Peuters en ouders genieten van heerlijk kerstontbijt

Van suikerbrood tot kwarkstickjes en van eieren tot bananen: de kinderen van Landstede Kinderopvang in Stadshagen en hun ouders genoten volop van de lekkernijen die voor het kerstontbijt waren meegebracht. De kindjes van peuterspeelzaal Dikkie Dik waren op donderdag 16 december als eerste aan de beurt, een dag later volgden de kleintjes van Nijntje.

In totaal aten er bij Dikke Dik vijftien kindjes mee, bij Nijntje waren het er zestien. Op beide locaties werden ze vergezeld door ouders. Met het kerstontbijt sluiten we het jaar samen, op een ongedwongen manier, af, vertelt pedagogisch medewerkster Nathalie Zwakenberg.

Ieder kindje had zijn eigen eten meegenomen, waardoor het voor de kinderen ook echt hun eigen kerstontbijt werd. Eén van de moeders had met haar kind bijvoorbeeld een kerstcake gebakken. Dat is toch veel leuker dan dat ze van ons een kant-en-klaar ontbijt krijgen voorgeschoteld?

Gestempelde kerstbomen
Voorafgaand hadden de pedagogisch medewerksters samen met de kindjes rond het thema Kerst van alles geknutseld, zoals gestempelde kerstbomen en geverfde glazen potjes voor waxinelichtjes. Zwakenberg: Al deze werkjes hebben wij gebruikt als versiering tijdens het kerstontbijt. Dat zorgde voor een erg gezellige sfeer.

Positieve reacties
De peuters vonden het volgens Zwakenberg gezellig en soms ook wel een beetje spannend omdat veel dingen anders waren dan op een normale peuterspeelzaalochtend.
Ook van de ouders kreeg ze positieve reacties: Zij vonden het ontzettend leuk om samen met hun kinderen voor iets lekkers te mogen zorgen.

Een tijdje terug hadden we een lijst opgehangen waarop ouders konden aangeven wat ze mee zouden nemen. Al binnen een half uurtje was bekend wat er allemaal op onze ontbijttafel zou staan!

Landstede Kinderopvang
Peuterspeelzaal Dikkie Dik en Nijntje zijn gehuisvest in de gebouwen van basisschool De Vlieger aan respectievelijk de Ingelandhof en de Oude Wetering in Stadshagen. De peuterspeelzalen zijn onderdeel van Landstede Kinderopvang.

Peuterspeelzaal Nijntje
Peuterspeelzaal Dikkie Dik
Landstede Kinderopvang