Gemeente De Marne


Vrijwilligers ondersteunen mantelzorgers in de gemeenten Winsum en De Marne

Heeft u tijdens de komende drukte van de feestdagen ook nog wat tijd voor uzelf? Voor veel mantelzorgers is dat niet vanzelfsprekend. De langdurige zorg voor iemand die een chronische ziekte of beperking heeft gaat immers altijd door. Ook tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling.

Soms is het fijn om als mantelzorger de zorg even volledig uit handen te geven, zodat je wat tijd hebt voor jezelf. Deze zorg door een vrijwilligers (of beroepskracht) heet 'respijtzorg'.

De gemeente De Marne , Winsum en Bedum werken samen in het project 'Vrijwilligers in de respijtzorg'. Zij gaan vrijwilligers werven en trainen die in de thuissituatie van mantelzorgers een handje komen helpen.

Bent u als mantelzorger hierin geĂŻnteresseerd of trekt dit soort vrijwilligerswerk u aan? Hou dan de lokale media in januari in de gaten. De gemeenten De Marne en Winsum starten dan een grote wervingscampagne en komen dan uitgebreider terug op dit project.

Heeft u nu al vragen? Neem dan contact op met het:

Steunpunt Mantelzorg De Marne, telefoon 0595 421027 begin_of_the_skype_highlighting 0595 421027 end_of_the_skype_highlighting Steunpunt Mantelzorg Winsum, telefoon 06 488 74339 begin_of_the_skype_highlighting 06 488 74339 end_of_the_skype_highlighting

Voor nu wensen de beide Steunpunten u een voorspoedig nieuw jaar met hopelijk vele 'respijtmomenten'.

Leens, 22 december 2010.