CDA


Eerste Kamerfractie blij met toezeggingen in Belastingplan woensdag 22 december 2010

Tijdens de behandeling van het Belastingplan op 20 en 21 december in de Eerste Kamer is staatssecretaris Weekers van Financiën ruimschoots tegemoet gekomen aan de wensen die senator Peter Essers namens de CDA-fractie heeft uitgesproken.

Â

Zo heeft de staatssecretaris toegezegd om de BTW-verhoging voor podiumkunsten uit te stellen tot 1 juli 2011. De CDA-fractie had om uitstel gevraagd zodat de sector niet halverwege het theaterseizoen overvallen wordt door deze verhoging.

Â

Ook heeft de staatssecretaris toegezegd dat de afschaffing van periodieke giften aan verenigingen niet zal doorgaan. Hij zal alleen het oneigenlijk gebruik ervan aanpakken. De CDA-fractie had hierom gevraagd omdat verenigingen in de cultuur- en sportsector veelal van dit soort giften afhankelijk zijn.

Â

Daarnaast zegde staatssecretaris Weekers toe dat hij over de voorgenomen afschaffing van heffingskortingen voor onder andere groenbeleggingen en culturele beleggingen in overleg zal treden met de sector om tot alternatieven te kunnen komen. De CDA-fractie is bang dat de animo voor deze 'goede' fondsen wegvalt en is daarom blij met deze toezegging van de staatssecretaris.

Â

De CDA-fractie is daarnaast ook verheugd over de toezegging van de staatssecretaris om het beleidsbesluit om de vrijstelling van vennootschapsbelasting met ingang van 1 januari 2011 te laten vervallen voor een aantal woningbouwcorporaties die zich toeleggen op ouderenhuisvesting in ieder geval voor één jaar aan te houden.