Gemeente Oldambt


Klimaatbeleidsplan Oldambt

Een onderwerp dat ons allemaal raakt

Het college van B&W heeft afgelopen dinsdag 14 december het klimaatbeleidsplan van de gemeente Oldambt vastgesteld. Het is nu aan de Raad om het beleidsplan definitief vast te stellen. Het klimaatbeleidsplan is een weergave van hoe de gemeente Oldambt vorm wil geven aan haar klimaatbeleid vanaf 2011 t/m 2014.

Deels geschoeid op oude leest

Het klimaatbeleid van de gemeente Oldambt is deels een voortzetting van beleid dat in de voormalige drie afzonderlijke gemeenten was ingezet en deels nieuw beleid.

De gemeente wil op een aantal centrale thema's inspanningen verrichten. Zo wil de gemeente binnen de eigen organisatie energiebesparende maatregelen doorvoeren, onder andere in de eigen gebouwen en via openbare verlichting. De gemeente koopt haar stroom reeds groen in en wanneer mogelijk wordt ook gas groen ingekocht.

Bebouwde omgeving

De gemeente wil energiebesparingen in de bebouwde omgeving bevorderen. Op het gebied van duurzame energie gaat de gemeente de komende tijd onderzoek verrichten naar de mogelijkheden om duurzame energie op meer fronten in te zetten. De gemeente wil de inzet van biomassa, zonne-energie zo veel mogelijk stimuleren. Ook zal worden afgewogen of windenergieopwekking mogelijk kan worden gemaakt. De mogelijkheden om water in te zetten als energiebron (Oldambt de jongste watergemeente van Nederland) wordt eveneens onderzocht en waar mogelijk uitgewerkt middels proefprojecten.

Oldambt, 15 december 2010