Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid

22 december 2010

---

IJsbaan Museumplein open

Een decennium Amsterdamse ijspret op het Museumplein

17 december 2010

De ijsbaan op het Museumplein is open! Dinsdagmiddag 21 december vond onder grote belangstelling de feestelijke opening plaats. Tot en met zondag 27 februari 2011 kan er dagelijks naar hartenlust gratis worden geschaatst, tussen 10.00 en 22.00 uur.

Op vrijdag 17 december werd de opening van de ijsbaan nog uitgesteld vanwege de hevige sneeuwval en de slechte bereikbaarheid daardoor.

Tiende editie

Voor de tiende keer kunnen Amsterdammers bijna tien weken lang gratis genieten van een ijsbaan op deze bijzondere locatie. Op 21 december verrichtte stadsdeelwethouder Joep Blaas de officiële opening van de ijsbaan. Ondanks de kou waren jong en oud op komen draven om de opening bij te wonen. Het werd een feestelijke opening. Kunstrijders van de Amsterdamse schaatsvereniging Ekijsa gaven een spetterende ijsdemonstratie. Café Cobra deed de kou vergeten en voorzag de toeschouwers van warme chocolademelk.

Openingstijden en toegang

De ijsbaan op het Museumplein is geopend vanaf dinsdag 21 december tot en met zondag 27 februari 2011. Dagelijks kan er naar hartenlust geschaatst worden van 10.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Schaatsen huren kan voor vijf euro.

Overkapping

De ijsbaan is weer gedeeltelijk overkapt waardoor ook op regenachtige en winderige dagen geschaatst kan worden. De kosten van de overkapping zijn mede door een aantal ondernemers rond het Museumplein bij elkaar gebracht. Bij de ijsbaan is een poffertjeskraam, een EHBO-post en er zijn toiletvoorzieningen.