Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Tilburg , 22-12-2010

Politie onderzoekt overval bejaarde man (77) in woning Made

MADE: Een 77-jarige man uit Made is vannacht in zijn woning aan de Witteweg het slachtoffer geworden van een overval. De recherche stelt een uitgebreid onderzoek in.

Twee nog onbekende daders drongen rond 03.10 uur de vrijstaande woning van het slachtoffer binnen, door een deur te forceren. In het
slaapvertrek werd de bejaarde bewoner door de overvallers, die kennelijk op zoek waren naar geld, mishandeld. Hij werd op brute wijze geschopt en geslagen. Het slachtoffer werd door de overvallers vastgebonden. De daders hebben de gehele woning doorzocht. Onduidelijk is nog of er wat buit gemaakt is. Nadat de overvallers waren
vertrokken, wist het slachtoffer de politie te alarmeren. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Rechercheurs gaan vandaag een aangifte opnemen. Er wordt een
uitgebreid buurt- en sporenonderzoek ingesteld. Er is nog geen signalement van de daders bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe zij gevlucht zijn en of zij daarbij een vervoermiddel hebben gehad. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Er kan ook gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vermoedelijke inbreker aangehouden in Dongen

DONGEN: De politie heeft vannacht, mede dankzij twee oplettende getuigen, omstreeks 05.50 uur op het Klinkerpad een 30-jarige man uit Almere aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een inbraakpoging bij een amusementscenter aan de Hoge Ham. De recherche is nog op zoek naar twee mededaders.

Agenten van de noodhulp kregen vannacht een melding dat door drie mannen geprobeerd was in te breken in een pand aan de Hoge Ham. Ter plaatse bleek het hek voor de toegangsdeur uit het scharnier te zijn getild. Een getuige had gezien dat de daders waren weggevlucht in de richting van het Rosariopark. Tijdens het onderzoek in de omgeving sprak een andere getuige aan de Paukenlaan de dienders aan. Hij had twee mannen zien lopen over de parkeerplaats. Het ging kennelijk om dezelfde daders. De agenten zagen op de Stroomberg een man lopen die voldeed aan het signalement van de daders. Deze verdachte kon
uiteindelijk na een achtervolging op het Klinkerpad worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Bredanaar (19) verdacht van apotheekinbraak

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht na een zoekactie omstreeks 05.00 uur op de Buurstede een 19-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een apotheek aan de Marinus de Jongstraat. De politie is nog op zoek naar de mededader. Het is nog onduidelijk hoe de daders zijn binnengekomen. Ook is nog niet bekend of er iets ontvreemd is.

De agenten reageerden op een inbraakmelding in de apotheek. Met een politiehond werd een schoenspoor in de sneeuw gevolgd. Dit spoor konden de speurders tot aan de Griegstraat volgen. De agenten zagen twee personen tussen de gebouwen bij de Buurstede vandaan komen. De hondengeleider riep naar hen dat ze moesten blijven staan omdat anders de diensthond gesteld zou worden. Ze renden echter verder in de richting van de Warandelaan waarna de politiehond de achtervolging inzette. Op het moment dat hij het duo genaderd was, splitsten de mannen zich. Een van hen werd door de hond ingehaald waarna de vluchter bleef staan en kon worden aangehouden.

Hennepstekjes en afval in auto

RIJEN: De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een routinecontrole, in een personenauto

Een doos met 150 hennepstekjes, een tas met 25 hennepstekjes en 2 zakken met hennepafval aangetroffen. De inzittenden, twee mannen van 33 en 34 jaar (uit Dongen en Oosterhout) werden aangehouden. De auto werd aan de kant gezet omdat de mannen er toen ze de politie auto uit tegengestelde richting zagen naderen, de snelheid van hun auto opvoerde om kennelijk juist die controle te voorkomen.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-12-2010 12:13 | © Regio Midden en West Brabant |