Politie Amsterdam-Amstelland

Herkent u deze man?

Uitgebreid politie onderzoek én tips naar aanleiding van verschillende opsporingsprogramma's hebben geleid tot de identiteit van de man die verdacht wordt van een ernstig steekincident dat plaatsvond op zondagmiddag 31 oktober in de Reguliersbreestraat in het centrum van Amsterdam.

Ruzie in gokhal
Die middag kregen drie Chinese mannen ruzie met elkaar in een gokhal dat, eenmaal op straat, uitmondde in een steekincident waarbij twee mannen van 28 en 38 jaar zwaar gewond raakten. Het 28-jarige slachtoffer is kort na het incident uit het ziekenhuis ontslagen en direct daarna in hechtenis genomen vanwege zijn betrokkenheid bij deze zaak. Zijn hechtenis is inmiddels geschorst, maar hij blijft verdachte. Het andere slachtoffer heeft de recherche in verband met zijn toestand nog altijd niet kunnen horen.

Derde verdachte op Nationale Opsporingslijst
Na het steekincident is de derde man te voet gevlucht. De politie houdt er rekening mee dat de verdachte inmiddels niet meer in Nederland verblijft en derhalve staat de man internationaal gesignaleerd. De foto van de verdachte is geplaatst op de Nationale Opsporingslijst en wordt getoond in het programma Opsporing Verzocht.

» De verdachte op de Nationale Opsporingslijst

Tips
Het rechercheteam dat onderzoek doet in deze zaak is telefonisch te bereiken via 020- 559 2100 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800- 7000.


____________________