Woningcorporatie Ymere

Ymere draagt woningen in Amstelveen over aan Woongroep Holland

22-12-2010

Woningcorporatie Ymere draagt op 1 januari 2011 haar woningbezit in Amstelveen over aan Woongroep Holland.

De verkoop heeft geen nadelige gevolgen voor de huurders. Ymere maakt hiermee middelen vrij om de woningproductie en wijkaanpak in haar kerngebieden voort te kunnen zetten.

Het te verkopen vastgoed bestaat uit drie wooncomplexen, waaronder een woongroep en studenteneenheden, met in totaal 86 verhuureenheden aan de Piet de Winterlaan, de Suze Groeneweglaan en de Groen van Prinstererlaan. De huurders zijn inmiddels over de overdracht geïnformeerd. Voor hen verandert er nagenoeg niets. Afspraken over de toewijzing van sociale huurwoningen aan nieuwe huurders worden voortaan door de gemeente Amstelveen met Woongroep Holland gemaakt.

Recentelijk heeft Ymere een nieuwe strategie ontwikkeld. Op basis van deze visie en de beperkingen in de investeringsruimte als gevolg van de crisis bouwt de corporatie haar posities in een aantal gemeenten af en draagt de sociale huurwoningen over aan collega-corporaties. De verkoop van de woningen in Amstelveen is daar een voorbeeld van.

Ymere investeert jaarlijks 300 miljoen in huurwoningen. In 2010 heeft Ymere, ondanks de economische crisis ruim 1900 nieuwbouwwoningen opgeleverd.