Gemeente Breda

Gemeente Breda maakt kennis met âCharmante Bredaseâ

Na een oproep vorige week, ontving Breda Beste Binnenstad snel tips die leidden tot de in Breda wonende Yulia Bazova. Zelf ontving zij mailtjes en SMS-jes die haar attent maakten op haar verschijning in het 30 seconden durende bioscoopfilmpje.

Yulia, die net haar verjaardag had gevierd, vatte het filmpje en de zoekactie op als een âbijzonderâ verjaardagscadeautje van de Gemeente Bredaâ en liet weten graag aan verdere publiciteit mee te werken.

Wie is deze charmante Bredase?
Yulia Bazova werd geboren in Rusland en woont sinds 1997 in Breda. Ze heeft de Nederlandse nationaliteit. Nadat zij hier haar VWO-diploma behaalde aan het O.L.V., studeerde zij Organisatiepsychologie in Utrecht. Vervolgens keerde zij terug naar Breda om daar het Bourgondische leven weer op te pakken en een carrière op te bouwen. Zij werkt bij een organisatieadviesbureau in Breda en haar werkzaamheden bestaan uit assessments en trainingen in het bedrijfsleven.

Haar Russische afkomst en haar muzikale achtergrond verraadt zij niet. Haar dochter wordt tweetalig opgevoed en naast haar drukke baan geeft zij op zaterdag muziekles aan Russische kinderen in de leeftijd van 3 tot 7.

Yulia beschrijft Breda als haar âNederlandse geboortestadâ waar zij heel veel dingen voor het eerst heeft beleefd. Haar kennismaking met de stad was het gevolg van een nieuwe relatie van haar moeder, die hier tijdens een van haar optredens als concertorganiste kennismaakte met Yuliaâs huidige stiefvader. Yulia, die afkomstig is uit een familie van musici en docenten, is de eerste psycholoog in de familie. Dansen en musiceren beschrijft zij als een âbelangrijk stuk van mijn levenâ. In veel opzichten is Breda haar stad. Het goede leven hier draagt zij met plezier uit.

Ambassadeur
âFormeel is dat natuurlijk een beschermde titel, maar spreekwoordelijk kan een stad geen ambassadeurs genoeg hebben. Onze tevreden klanten beschouwen we graag als zodanig, maar zo af en toe is het ook bijzonder plezierig als er mensen zijn die net iets bijzonders aan zoân rol kunnen toevoegen. Daar zoeken we dan bewust naar en we treden er ook bewust mee in de publiciteit. Het gezicht van Yulia inspireerde ons om rondom de nieuwe commercial wat extra actie te ontplooien. Dat is gelukt. Bijzonder goed zelfs, want naar mijn idee is Yulia Bazova een enthousiaste vertegenwoordiger van onze stad. En juist haar Russische achtergrond sluit weer mooi aan bij onze Bredase ambities. Tenslotte willen wij het feit dat Breda een internationale netwerkstad is, nog veel meer ontwikkelen en uitdragen.â Aldus Cees Meeuwis, wethouder Economische Zaken (Citymarketing).

Breda, 22 december 2010