Gemeente Barneveld


Onderzoek naar asbest in gemeentelijke gebouwen

De gemeente Barneveld onderzoekt alle gemeentelijke gebouwen op de aanwezigheid van asbest. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten. De gemeente Barneveld vindt het belangrijk, dat gemeentelijke gebouwen (scholen, dorpshuizen, sportaccommodaties) veilig kunnen worden gebruikt. En dat betekent ook, dat onderzoek wordt gedaan naar de aanwezigheid van asbest en de gevolgen daarvan.

De aanwezigheid van asbest in gemeentelijke gebouwen hoeft in principe geen probleem te zijn, als het asbest maar niet is afgebrokkeld of schade aan de asbestplaten is toegebracht. Het onderzoek moet aantonen of er asbest in gemeentelijke gebouwen voorkomt en of er sprake is van beschadiging. De uitkomsten worden gebruikt om een plan van aanpak op te stellen, zodat het asbest vakkundig kan worden verwijderd.

Proces
Het asbestonderzoek wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. In verband met de grote hoeveelheid gebouwen en het beschikbare budget is besloten om het onderzoek in vier fasen uit te voeren. In de eerste fase worden vrijwel alle schoolgebouwen onderzocht. De gemeente Barneveld informeert de komende periode alle scholen over het onderzoek en wanneer dat plaatsvindt.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl