Gemeente Hoorn

Afsluiting Roode Steen in de winter: 23.30 06.00 uur

B en W hebben besloten de tijden aan te passen, waarop de Roode Steen in de wintermaanden formeel is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Van 1 november t/m 31 maart is de afsluiting voortaan van vrijdagavond 23.30 uur tot zaterdagmorgen 06.00 uur en van zaterdagavond 23.30 uur tot zondagmorgen 06.00 uur. Daarmee sluiten de tijden ook formeel aan bij de feitelijke situatie. Sinds 1994 is het West iedere vrijdag- en zaterdagnacht afgesloten in het belang van de veiligheid van de horecabezoekers. Het gevolg is dat de Roode Steen en aangrenzende straten dan ook autovrij zijn. De werkingstijden van deze horeca-afsluiting sluiten aan bij de destijds geldende uiterste sluitingstijd van de cafés, 02.00 uur.

Dit jaar is naast de horeca-afsluiting voor de Roode Steen een weekendafsluiting in de zomermaanden (april t/m oktober) ingesteld van vrijdag 18.00 uur tot zondag 24.00 uur.

In de zomer valt de horeca-afsluiting volledig binnen deze nieuwe weekendafsluiting. Voor de winterperiode kiezen B en W nu voor nieuwe tijden: vrijdag- en zaterdagnacht van 23.30 uur tot 06.00 uur. Deze tijden sluiten aan bij de situatie zoals die is gegroeid: het zijn de tijden waarop de politie tot 2010 de palen plaatste ten behoeve van de horeca-afsluiting. Deze tijden zijn duidelijk en in de praktijk goed hanteerbaar.

De dynamische palen op het West en in de Kerkstraat zijn al ingesteld op de aangepaste tijden.

Evaluatie van de afsluiting van de Roode Steen tijdens de zomermaanden vindt begin 2011 plaats.