Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden na dreigen met pistool

Publicatiedatum: 22-12-2010 13:32:22

ARNHEM - Een 56-jarige Arnhemmer is dinsdag 21 december door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou een paar dagen eerder zijn 54-jarige ex-vriendin in de wijk Klarendal hebben bedreigd met een pistool.

De vrouw had afgelopen zaterdag aangifte gedaan nadat de Arnhemmer bij haar aan de deur zou zijn geweest nadat ze eerder de relatie had verbroken. Daarbij zou de man met een pistool hebben gedreigd. Een zoektocht naar de Arnhemmer leverde geen resultaat op. De wijkagent trof hem dinsdag aan in een café in de wijk aan, waarna hij werd aangehouden. Op zijn verblijfadres elders in de stad werd op zijn aanwijzing een zogenoemd balletjespistool aangetroffen. Dergelijke wapens vallen onder de wapenwetgeving omdat ze sprekend lijken op echte wapens en daardoor geschikt zijn om mee te dreigen. (141125-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na stalking en bedreiging
Publicatiedatum: 22-12-2010 13:31:18

ARNHEM - Een 19-jarige jongen uit Arnhem is dinsdag 21 december aangehouden wegens stalking en bedreiging van zijn ex-vriendin, een vrouw uit Arnhem. De jongen zou zijn ex-vriend na het verbreken van de relatie stelselmatig hebben lastig gevallen. Ook zou hij bedreigingen hebben geuit via onder meer sms-jes, die hij aan zijn ex-vriendin verstuurde. Het slachtoffer deed aangifte waarna de Arnhemmer thuis werd aangehouden. De jongen is in verzekering gesteld. (136788-pk)

N.B. Omwille van privacyredenen wordt de leeftijd van het slachtoffer niet bekend gemaakt.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


- Arnhem, Vosdijk

- Arnhem, Martensbongerd