Gemeente Roerdalen


Digitaal bewonerspanel Roerdalen van start

Inwoners van de gemeente Roerdalen kunnen vanaf deze week lid worden van het digitale Bewonerspanel Roerdalen. Aanmelden kan via de website van de gemeente. Leden van het panel krijgen een aantal keer per jaar een uitnodiging om een digitale vragenlijst in te vullen. De gemeente gebruikt de inbreng bij het ontwikkelen van beleid en het verbeteren van haar dienstverlening. Alle inwoners hebben in het weekend een brief gekregen met een uitnodiging om deel te nemen aan het bewonerspanel. In november start het eerste digitale onderzoek over de kwaliteit van het team Buitendienst en de openbare ruimte.

Burgemeester Ellen Hanselaar: "Wij willen graag nog beter weten wat er leeft bij onze inwoners. Bij bijeenkomsten zien we vaak dezelfde gezichten. Via het Bewonerspanel Roerdalen wordt het voor een grotere groep inwoners mogelijk om makkelijk hun mening te geven. Daarnaast is werken met een vast digitaal panel goedkoper, je hoeft niet telkens opnieuw iedereen te benaderen. Ik ben blij met dit mooie nieuwe aanvullende communicatie-instrument. Ik verwacht er veel van."

Wat is het bewonerspanel?
Elke inwoner van de gemeente Roerdalen van 12 jaar of ouder kan zich aanmelden voor het Bewonerspanel Roerdalen. Afhankelijk van het onderwerp selecteert het onderzoeksbureau telkens een representatieve groep van 400 inwoners. Leden kunnen een aantal keer per jaar hun mening geven over onderwerpen als leefbaarheid in de buurt, veiligheid, communicatie, kunst en cultuur, et cetera.

Privacy en onafhankelijkheid
Voor het (technisch) beheer van het panel en de uitvoering van de onderzoeken werkt de gemeente samen met het onafhankelijke onderzoeksbureau Flycatcher uit Maastricht. De gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en de antwoorden anoniem verwerkt.


---