Ecorys adviseert Europese Commissie over duurzaam maritiem beleid

22/12/2010 13:56

ECORYS Nederland BV

Onderzoeks- en adviesbureau Ecorys gaat de Europese Commissie ondersteunen bij het realiseren van nieuw dimensie aan het Europese geïntegreerde maritieme beleid, duurzaam maritiem beleid. Hierbij gaat het vooral om het identificeren en op duurzame manier benutten van het groeipotentieel van de Europese maritieme en kusteconomie.

Oceanen, zeeën en kust gebieden worden alom gezien als toekomstige bronnen voor duurzame economische groei en werkgelegenheid. Het op duurzame wijze benutten van maritieme bronnen kan bijdragen aan groei van maritieme sectoren in Europa, zoals maritieme handel en transport; scheepsbouw en offshore technologie; voedselvoorziening, gezondheidszorg en ecosystemen; energie en ruwe materialen; leven, werken en vrije tijdsbesteding in kustgebieden en kustbescherming. De Europese Commissie wil deze groei door gerichte beleidsmaatregelen versterken.

Ecorys adviseert de EC bij het identificeren van groeibronnen en mogelijke maatregelen om dit groeipotentieel ook te benutten. Daarbij gaat het om het in kaart brengen van de drijvende krachten achter deze groei, zoals technologische ontwikkelingen en innovatie, en belemmeringen die potentiële groei in de weg staan, zoals gebrek aan kennis en vaardigheden of juridische obstakels. Ecorys zal ook een impact analyse uitvoeren voor de te identificeren maatregelen. Het opdracht vertegenwoordigt een waarde van EURO 871.000 en is toegekend aan Ecorys en partners na een openbare aanbesteding.

Ecorys heeft uitgebreide expertise op het gebied van scenario-ontwikkeling, sectoranalyses en impact studies. Ook is Ecorys goed ingevoerd in de structuren en processen die bij Europese besluitvorming spelen, door de vele projecten die het heeft uitgevoerd voor verschillende Directoraten Generaal van de Europese Commissie.

De opdracht gaat van start in december 2010 en kent een doorlooptijd van 20 maanden. Ecorys leidt voor deze opdracht een internationaal consortium met ook het Nederlandse Deltares, Océanic Développement uit Frankrijk en additionele ondersteuning door IDEA Consult uit België.

Over Ecorys

Met ons werk willen we een zinvolle bijdrage leveren aan maatschappelijke thema's. Wij bieden wereldwijd onderzoek, advies en projectmanagement en zijn gespecialiseerd in economische, maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkeling. We richten ons met name op complexe markt-, beleids- en managementvraagstukken en bieden opdrachtgevers in de publieke, private en not-for-profit sectoren een uniek perspectief en hoogwaardige oplossingen. We zijn trots op onze 80-jarige bedrijfsgeschiedenis. Onze belangrijkste werkgebieden zijn: economie en concurrentiekracht; regio's, steden en vastgoed; energie en water; transport en mobiliteit; sociaal beleid, bestuur, onderwijs, en gezondheidszorg. Wij hechten grote waarde aan onze onafhankelijkheid, integriteit en samenwerkingspartners. Ecorys-medewerkers zijn betrokken experts met ruime ervaring in de academische wereld en adviespraktijk, die hun kennis en best practices binnen het bedrijf delen en met internationale samenwerkingspartners.





http://www.ecorys.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,