Stadsdeel Amsterdam Zuidoost

strooizout voor voet- en fietspaden (update 21 december 2010)
---

Geen strooizout voor voet- en fietspaden (update 21 december 2010)

21 december 2010

De komende dagen wordt er nog veel gladheid verwacht. Door tekort aan zout wordt er alleen op de hoofdroutes van het openbaar vervoer en de auto gestrooid. Bij extreme omstandigheden wordt het bijhouden van het strooien op deze routes ook moeilijk. Op www.amsterdam.nl/winter vindt u meer informatie over de Amsterdamse zoutperikelen.

Fietspaden
Fietspaden worden nu niet meer gestrooid. Er worden de hele dag 3 sneeuwschuivers ingezet om de fietspaden berijdbaar te maken. Bij een temperatuur van rond het vriespunt kan er bovendien calcium worden gestrooid, wat een beperkte werking heeft. Zakt de temperatuur onder 0 dan werkt calcium helemaal niet meer. Bij het sneeuw schuiven moet er worden voorkomen dat er een bevroren laag aan de oppervlakte wordt gebracht die onvoldoende kan worden aangepakt.

Voetpaden
We besteden extra zorg aan een goede bereikbaarheid van bushaltes, metro- en treinstations, winkelcentra en zorgcentra. Dit is nu alleen mogelijk door de sneeuw weg te schuiven. Door het zouttekort wordt ook hier niet gestrooid.

Oproep
Bewoners kunnen geen zout meer ophalen bij de reinigingdienst op Schepenbergweg 17. Is het glad op de stoepen? Bent of kent u iemand die slecht ter been en boodschappen nodig heeft? Bied uw hulp aan of vraag om hulp!

Veiligheid
We adviseren alle weggebruikers om de informatie over het weer en waarschuwingen voor gladheid goed te volgen. Daarnaast is het belangrijk dat u bij gladheid uw rijgedrag en rijroute eventueel aanpast.

Stadsdeel Zuidoost is niet aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt door gladheid.

Eerdere berichten:

Geen strooizout voor voet- en fietspaden

---