Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 22-12-2010

Fietsendief op heterdaad betrapt in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.45 uur op de
Broekhovenseweg een fietsendief aangehouden.

Agenten zagen een man lopen die een fiets vast had. Hij hield de fiets met het achterwiel omhoog. Om dat wiel zag nog een groot kettingslot. De verdachte gaf direct toe dat hij kort daarvoor deze fiets had gestolen. Hij werd aangehouden. Het gaat om een 22-jarige Tilburger. De fiets is eigendom van een 20-jarige student die aan de Broekhovenseweg woont. Hij had de fiets voor zijn kamer gestald.

Arrestatie na vechtpartij in een café

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.55 uur op het Piusplein op aanwijzing van een portier van een café een 21-jarige man uit Willemstad aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 20-jarige Tilburger.

Het slachtoffer verklaart dat hij zonder enige aanleiding door de verdachte in het café met een glas op zijn hoofd geslagen was. Hij had daardoor een flinke hoofdpijn Personeel van het café had de agressieve knul aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte gaf toe dat hij betrokken was geweest bij een vechtpartij in het café. Hij had wel geslagen maar niet met de hand waarin hij een glas vasthield. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Tilburger betaalt elf boetes

TILBURG: Een 34-jarige Tilburger heeft dinsdagmiddag op het
politiebureau aan het Wilhelminapark 11 openstaande boetes voor een geldbedrag van bij elkaar 1387 euro betaald. Hij heeft een kwitantie meegekregen. Vanmorgen kwam een 21-jarige Tilburger naar het
politiebureau om 810 euro aan openstaande boetes te betalen.

Verder werd vannacht omstreeks 01.30 uur op de Nijverstraat een 24-jarige man aangetroffen die nog zeven dag moet zitten. Hij is ingesloten in het cellencomplex.

Tilburger (19) gewond bij eenzijdig verkeersongeval

TILBURG: Vannacht is omstreeks 05.30 uur op de Stappegoorweg een 19-jarige Tilburger gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De bijrijder, een 21-jarige Tilburger, bleef ongedeerd.

Het slachtoffer (de bestuurder) was met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom beland. Hij zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij rook naar alcohol, van hem is het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Algerijn (32) door winkelmedewerker na achtervolging aangehouden

TILBURG: Een 32-jarige Algerijn is dinsdagavond omstreeks 20.00 uur na een achtervolging door een medewerker op de Spoorlaan aangehouden ter zake winkeldiefstal.

De Afrikaan had in een supermarkt aldaar diverse levensmiddelen in zijn tas gestopt en was zonder af te rekenen naar buiten gelopen. De assistent manager achtervolgde hem en sprak hem buiten aan. De winkeldief werd agressief en pakte een zilverkleurig ingeklapt mes uit zijn zak. Hij probeerde dat mes open te klappen en riep daarbij : "Ik steek je'. Vervolgens sloeg hij op de vlucht. De winkelmedewerker achtervolgde hem. In de stationshal kwam de dief na een duw ten val. De assistent leidinggevende ging op de dief zitten. Samen met een medewerker van de NS wist hij de dief onder controle te houden totdat de politie arriveerde. Hij bleek in zijn tas voor 27 euro aan gestolen voedingsmiddelen te hebben, onder andere gevulde koeken, appeltaart, olijven en roombrie. Hij is in verzekering gesteld Hij had papieren bij zich waaruit blijkt dat hij een ongewenst vreemdeling is die voor 24 augustus 2011 ons land moet hebben verlaten.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-12-2010 14:19 | © Regio Midden en West Brabant |