Belgische Federale Overheid

onze nieuwe ambassadeurs in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Griekenland, Slovakije, Argentinië, Azerbeidjan, Oman en Sierra Leone

Buitenlandse Zaken meldt de instemmingen met de aanwijzingen van onze nieuwe ambassadeurs in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Griekenland, Slovakije, Argentinië, Azerbeidjan, Oman en Sierra Leone

Datum: 22 december 2010

De Franse regering heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Patrick VERCAUTEREN DRUBBEL als Ambassadeur van België te Parijs.
De heer Vercauteren Drubbel werd geboren in 1952 en trad in de carrière in 1981; hij is Licentiaat in de Rechten en Licentiaat in het Notariaat.
Hij was op post in Bogota, Madrid, Brussel NAVO, Den Haag, Consul-generaal in Milan, Ambassadeur in Luxemburg, Hoofd van het Protocol (Hoofdbestuur) en Ambassadeur te Rabat. De heer Vercauteren Drubbel is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur.

De Nederlandse regering heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Frank GEERKENS als Ambassadeur van België te Den Haag. De heer Geerkens werd geboren in 1960 en trad in de carrière in 1985; hij is Licentiaat in de Rechten.
Hij was op post in Kinshasa, Washington, Brussel (E.U.), Consul-generaal in Los Angeles en Ambassadeur in Bakoe. De heer Geerkens is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur.

De Duitse regering heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Renier NIJSKENS als Ambassadeur van België te Berlijn. De heer Nijskens werd geboren in 1949 en trad in de carrière in 1974; hij is Licentiaat in de Politieke en Sociale Wetenschappen. Hij was op post in Bagdad, Kinshasa, Koeweit, Tunis en Ottawa en als Ambassadeur te Niamey, Nairobi, Seoel en Kinshasa. Hij was eveneens belast met een internationale zending te Maputo als Regionale Vertegenwoordiger bij het Institute for Multiparty Democracy (I.M.D) voor Zuidelijk Afrika.
De heer Nijskens is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur.

De Griekse regering heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Marc VAN DEN REECK als Ambassadeur van België te Athene. De Heer Van den Reeck werd geboren in 1955 en trad in de carrière in 1980; hij is Licentiaat in de Economische Wetenschappen Hij was op post in Straatsburg (Raad van Europa), Lusaka, Washington, Athene, Consul-generaal in Istanbul en Ambassadeur in Abu Dhabi. De Heer Van den Reeck is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur.

De regering van Slovakije heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Walter LION als Ambassadeur van België te Bratislava.
De Heer Lion werd geboren in 1948 en trad in de carrière in 1975; hij is Licentiaat in de Rechten.
Hij was op post in Londen, Teheran, Tel Aviv, Brussel (E.U.), Parijs en Consul-generaal in Milaan en Keulen.
De heer Lion is thans Ministerraad bij de Ambassade van België in Den Haag.

De regering van de Argentijnse Republiek heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Thomas ANTOINE als Ambassadeur van België te Buenos Aires.
De heer Antoine werd geboren in 1955 en trad in de carrière in 1984 ; hij is Licentiaat in Wijsbegeerte en Letteren en Licentiaat in de Wijsbegeerte. Hij was op post in Teheran, Lissabon, Washington, Genève UNO en Consul-generaal in Istanbul. De heer Antoine is thans Ambassadeur van België te Tunis.

De regering van Azerbeidjan heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de Heer Luc TRUYENS als Ambassadeur van België te Bakoe.

De Heer Truyens werd geboren in 1962 en trad in de carrière in 2000. Hij is Licentiaat Geschiedenis, Licentiaat Economische Wetenschappen, Kandidaat Rechten en houder van een Diploma internationale relaties. Hij was op post in Kiev en Brussel (E.U.). De heer Truyens is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur.

De regering van Sultanaat Oman heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Marc VINCK als Ambassadeur van België. De heer Vinck, die reeds in dezelfde hoedanigheid in Saudi-Arabië geaccrediteerd is, zal zijn standplaats te Riyadh hebben.

De regering van Sierra Leone heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Peter HUYGHEBAERT als Ambassadeur van België. De heer Huyghebaert, die reeds in dezelfde hoedanigheid in Ivoorkust geaccrediteerd is, zal zijn standplaats te Abidjan hebben.