Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

subsidies opnieuw
22 december 2010

---

Nieuw-West beoordeelt alle meerjarige subsidies opnieuw

22 december 2010

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West heeft het voornemen uitgesproken om per 1 januari 2012 alle meerjarige subsidies te stoppen. En vanaf die datum zal het stadsdeel een nieuwe subsidierelatie aangaan met partijen die een gerichte bijdrage leveren aan de bestuurlijke ambities en doelen van het dagelijks bestuur.

Bijna 150 organisaties die subsidie ontvangen van stadsdeel Nieuw-West krijgen deze week een brief met deze mededeling. Het gaat om organisaties die tal van taken uitvoeren in Nieuw-West op het gebied van welzijn, cultuur, sport, participatie, onderwijs en zorg. De achtergrond van deze ingrijpende maatregel is het feit dat het stadsdeel ruim 20 miljoen moet bezuinigen. Daarnaast valt geld uit de wijkaanpak en Koers Nieuw West voor een groot deel weg. Dit vraagt om duidelijke keuzes in de inzet van gemeenschapsgeld. Daarnaast wil het bestuur versnippering tegengaan en de subsidieverstrekking van de drie voormalige stadsdelen (Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart) harmoniseren.

2011 is een overgangsjaar waarin nieuwe afspraken en doelen voor subsidies worden opgesteld. Organisaties krijgen in het voorjaar de gelegenheid om op basis van hun ervaring en expertise input te leveren voor de nieuwe beleidslijnen. Uiterlijk 1 juli 2011 kunnen zij opnieuw een aanvraag indienen voor subsidiering in 2012.
---