Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 22-12-2010

Politie onderzoekt poging tot aanranding

BREDA: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een poging tot aanranding, die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond in de Sint Ignatiusstraat. Het slachtoffer, een vrouw, was op weg naar huis toen ze werd mishandeld door een onbekende man. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie heeft dinsdag aangifte opgenomen van aanranding van een 23-jarige vrouw. De vrouw was op weg vanaf het treinstation naar haar woning. Omdat haar fiets kapot was, liep de vrouw rond 04.30 uur met haar fiets aan de hand in de St. Ignatiusstraat. Op een gegeven moment werd de vrouw van achteren vastgegrepen door een man die ze herkende als een man die haar eerder op een fiets passeerde. De man bracht de vrouw ten val en sloeg haar meerdere malen. De vrouw stribbelde tegen en begon te schreeuwen. Ze werd door de man bij de keel gegrepen. Op een gegeven moment ging de man er vandoor en kon de vrouw naar huis rennen. De vrouw hield onder andere schaafwonden over en is erg van slag.
De politie heeft een onderzoek ingesteld. Uit de verklaring van de vrouw blijkt dat de belager, een gezette, blanke man van eind 20, een jack droeg met een beige basis en ruiten in rood en groen, wat omschreven wordt als een 'Burberry-motief'. De politie is op zoek naar getuigen die deze man hebben gezien in de nacht van zaterdag op zondag, of die meer informatie hebben over dit incident. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Mensen die meer weten over deze man of dit incident, maar die liever anoniem blijven kunnen zich melden bij de stichting M. via telefoonnummer 0900-7000.

Vermoeide vrachtwagenchauffeur slaapt in de file

PRINSENBEEK: De politie kreeg dinsdag even voor 17.30 uur het verzoek te komen naar de A16 waar een vrachtwagen stilstond op de rijbaan. Bij aankomst had Rijkswaterstaat de rijstrook afgekruist. Een medewerker van Rijkswaterstaat had een aantal maal op het portier gebonkt, maar hierop kwam geen reactie. Toen men het portier opende troffen agenten de man in een bed aan. In de cabine was een duidelijke alcohollucht te ruiken. De man bleek in de file te hebben gestaan en omdat hij moe was had hij de motor van de vrachtwagen stil gezet en was gaan slapen. Bij het oplossen van de file was hij met zijn voertuig blijven staan. De politie hield de 38-jarige man uit het Duitse Waren aan. Hij weigerde mee te werken. Op het politiebureau weigerde hij een ademanalyse. Tijdens verhoor verklaarde de man dat hij niet had gedronken en dat hij zijn rijtijd had overschreden toen hij in de file kwam te staan. Hij besloot toen pauze te nemen en dacht dat andere weggebruikers hem wel wakker zouden maken door te claxonneren als het verkeer weer zou gaan rijden. Het rijbewijs van de chauffeur is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor roekeloos rijden en rijden onder invloed. De werkgever van de man kan vandaag zijn vrachtwagen meenemen na betaling van de sleep- en stallingskosten.

Verdachte aangehouden voor winkeldiefstal met geweld

ETTEN-LEUR: De politie hield dinsdagmiddag een verdachte aan voor diefstal met geweld. Een beveiligingsbeambte alarmeerde rond 13.45 uur de politie. De man verklaarde te hebben gezien hoe de verdachte blikjes drinken en een verzorgingsproduct in zijn kleding verstopte. Ook nam hij in de winkel een broodje uit de verpakking en at het op. De verpakking verstopte hij tussen de goederen in het schap. De beveiliger sprak de man aan. De man werd agressief en het kwam tot een
strubbeling. De beveiliger kreeg meerdere trappen en kon meerdere klappen afweren. Ook werd hij bedreigd door de man. De beveiliger kon de man in bedwang houden tot de politie kwam. De politie hield een 27-jarige man uit Etten-Leur aan en stelde hem in verzekering. Hij verklaarde de goederen te hebben gestolen omdat hij geen geld had. Hij zou de beveiliger niet hebben tegengewerkt. Ook in het verhoor uitte de man bedreigingen aan het adres van de beveiliger. Van de beveiliger is aangifte opgenomen. De goederen die de man in zijn kleding had verstopt bleven achter in de winkel.

Politie onderzoekt autobrand

SINT WILLEBRORD: De politie kreeg woensdag tegen 04.00 uur melding van een autobrand in de Emmastraat. De auto stond in een parkeervak. Door de brand raakte ook de auto die ernaast geparkeerd stond beschadigd. Getuige verklaarden een luide knal te hebben gehoord, waarna ze zagen dat de auto in brand stond. De politie onderzoekt de brand. Er wordt rekening gehouden met brandstichting en de politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde. De auto is in beslag genomen voor onderzoek en weggesleept. Het voertuig is volledig uitgebrand.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 22-12-2010 14:31 | © Regio Midden en West Brabant |