Gemeente Voorschoten


Kiezen voor kwaliteit in het centrum

De gemeente kiest voor meer kwalititeit van het centrum van Voorschoten. De uitgangspunten van deze strategische keuzes staan in de Structuurvisie Centrum 'Kwaliteit voorop.' Hierin staan voorwaarden om de aantrekkingskracht van Schoolstraat, Voorstraat en aangrenzende straten verder te versterken. Het gaat niet alleen om de bebouwde omgeving maar ook om de leefbaarheid van de openbare ruimte met alle verschillende (verkeers)deelnemers. De structuurvisie is tot stand gekomen met inbreng van direct betrokkenen. De gemeente wil iedere inwoner de gelegenheid bieden om te reageren op dit beleidsstuk. Het centrum heeft immers iedere Voorschotenaar iets te bieden, of je er nu woont, winkelt, de dagelijkse boodschappen haalt, een terrasje pakt of uitgebreid gaat dineren.

Wethouder Freddy Blommers over de gewenste consequenties van het voorgestelde beleid. "We willen het gebied veiliger maken door bijvoorbeeld het wonen boven winkels in de Schoolstraat te stimuleren en het weren van doorgaand (fiets)verkeer. De Voorstraat leent zich uitstekend als verblijfsgebied. Dit kunnen we versterken door ruimte te bieden aan terrassen en het parkeren toe te staan aan één zijde."

Het college van B&W vraagt aan de gemeenteraad de Structuurvisie Centrum vrij te geven voor inspraak. De gemeenteraad behandelt de visie inhoudelijk in de commissie WRG op 6 januari en in de gemeenteraad op 27 januari.

* 22 december 2010