Gemeente Vlaardingen


Holy by Light

22-12-2010 |
Ongeveer 375 kinderen en honderden ouders, leerkrachten, opa's en oma's vormden afgelopen week een lange, zingende lichtjestocht door de wijk Holy. Het was de tweede editie van Holy by Light, zoals de lampionnentocht heet.
Vanuit Holy-Noord en Holy-Zuid liepen twee groepen schoolkinderen met lampionnen naar elkaar toe. Na de samensmelting trokken ze samen naar de Bouwspeelplaats, die was omgetoverd tot een waar kerstlandschap. In een decor van brandende vuurkorven, een levende kerststal, de grote versierde kerstboom en marktkraampjes met ketels warme chocolademelk en ander lekkers werd de stoet onthaald en toegezongen. Toen iedereen was gearriveerd, werd de kerstverlichting plechtig ontstoken.

holy by night

oly by Light is een activiteit waarin veel vrijwillige inzet en betrokkenheid bij de wijk samenkomt. Zo werken scholen, de kinderboerderij, vrijwilligers van de Bouwspeelplaats en de Stichting Activiteiten Hoofdstedenbuurt belangeloos mee. Voor 18 jongeren hoort Holy by Light bij hun maatschappelijke stage en 5 jongeren uit jongerencentrum Europe leverden ook een bijdrage. Het terrein werd schoongemaakt door jongeren met een taakstraf en de geuzen van de scouting. Het bedrijfsleven deed ook duit in het zakje. Met 1170 mandarijntjes, chocola en 9 marktkramen.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000