Apple Nederland

Mijlpaal van 1 miljoen verkochte nieuwe Apple TV's bijna bereikt

CUPERTINO, 21 december 2010 - Apple maakt vandaag bekend dat in de loop van deze week waarschijnlijk de eenmiljoenste nieuwe Apple TV over de toonbank gaat. De nieuwe Apple TV is de eenvoudigste manier om naar films en tv-programma's in hd te kijken en materiaal van Netflix, YouTube, Flickr en MobileMe te streamen, gewoon op een hd-tv en voor slechts USD 99. In iTunes worden momenteel per dag meer dan 400.000 tv-programma's en ruim 150.000 films per dag gehuurd en gekocht.

Dankzij AirPlay, een nieuwe voorziening in iOS 4.2, kunnen Apple TV-bezitters de muziek, video's en foto's op hun iPad, iPhone en iPod touch draadloos naar hun tv-toestel streamen. Hiermee is Apple TV alweer een apparaat dat profiteert van de mogelijkheden van iOS. Verder is het mogelijk om Apple TV te bedienen met een iPad, iPhone of iPod touch waarop de app Remote is geïnstalleerd. Deze app kan gratis worden gedownload vanuit de App Store.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

Perscontact:
Jurriaan Trommels
Apple
trommels_j@apple.com
06 53865628

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

© 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Apple TV, MobileMe, iTunes, AirPlay, iPhone, iPad, iPod touch en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.