Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE GAAT LANGS GARAGEHOUDERS

Datum publicatie: 22-12-2010 15:21

ROTTERDAM-WEST - Om de diefstal van kentekenplaten tegen te gaan heeft de politie contact gezocht met garagehouders in Delfshaven, Overschie en met de grotere garagebedrijven in Schiedam grenzend aan deze deelgemeenten.

Voor autobezitters is diefstal van kentekenplaten heel vervelend. Zij moeten kosten maken voor het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs en een nieuwe kentekenplaat. Ook kan bij de diefstal van de kentekenplaat flinke schade aan de auto ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat de kentekenplaten soms gebruikt worden voor criminele activiteiten.

Autobezitters kunnen zelf iets doen om de kans op diefstal van kentekenplaten te voorkomen; de kentekenplaat bij een garagebedrijf goed vast laten zetten. Om autobezitters hiervan bewust te maken, heeft de politie verschillende garagehouders bezocht. De garagehouders hebben toegezegd hun klanten, wanneer zij bijvoorbeeld komen voor een APK-keuring of reparatie, erop te wijzen dat ook hun kentekenplaat tegen een kleine vergoeding meteen goed vast kan worden gezet. Dat kost de autobezitter ongeveer tien euro.

Uit onderzoek blijkt dat de kentekenplaten soms gebruikt worden voor criminele activiteiten.