Gemeente Vlaardingen


Nieuwe parkeerpassen thuisbezorgd

22-12-2010 |
In week 51 en 52 worden de nieuwe parkeerpassen bij de vergunninghouders thuisbezorgd. De pas ziet er anders uit dan men gewend is. Op de oude papieren vergunningen was de sectoraanduiding en het kenteken van de auto af te lezen. Dat is nu niet meer mogelijk. De pas heeft een nummer en een barcode. Het nummer geeft aan wat voor soort vergunning het is. Bijvoorbeeld alle bewonersvergunningen beginnen met een 1.

Dit nummer zegt niets over de sectoraanduiding. De informatie over de sector en kenteken ligt opgeslagen in de barcode. Alleen met speciale handterminals kunnen de parkeercontroleurs deze informatie lezen.

In de brief die met de pas is meegezonden, staat de sectoraanduiding niet vermeld. Er zijn geen wijzigingen in de sectorgrenzen. Vergunninghouders kunnen met hun vergunning in hetzelfde gebied parkeren als het afgelopen jaar. De pas moet in de plastichouder gestoken worden en leesbaar op de voorruit geplaatst worden. De pashouder ziet er wellicht wat vreemd uit maar de barcode in de pas moet boven het plastic uitsteken. Hierdoor is de barcode altijd goed te scannen door de parkeercontroleurs. Het lege onderstukje dient voor stevigheid. Het voorkomt dat de pas eruit valt.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000