Politiebond ACP

22 december 2010

Functiewaardering en LFNP: de stand van zaken

De laatste vergadering (van dit jaar) van de stuurgroep Fuwapol heeft op 16 december jongstleden plaatsgevonden. Deze werkgroep, waarin vakbonden, de RKC en het ministerie zijn vertegenwoordigd, heeft het afgelopen jaar veel overlegd over het nieuwe functiewaarderingsysteem en het Landelijk Functiehuis Nederlandse Politie (de nieuwe functiebeschrijvingen). Tijd om de balans op te maken en een blik op de toekomst te werpen.
Tijd om de balans op te maken en een blik op de toekomst te werpen voor wat betreft het nieuwe functiewaarderingsysteem en het Landelijk Functiehuis Nederlandse Politie.

Tijd om de balans op te maken en een blik op de toekomst te werpen voor wat betreft het nieuwe functiewaarderingsysteem en het Landelijk Functiehuis Nederlandse Politie.

De betrokken partijen hebben op dit moment overeenstemming bereikt over een (concept) tijdlijn. De ACP wil haar leden graag, aan de hand van een aantal onderdelen uit het traject, informeren over deze tijdlijn.

Landelijk Functiehuis Nederlandse Politie (LFNP)

Het afgelopen jaar is gebruikt om de LFNP functies te verfijnen en bij te slijpen daar waar nodig. Het streven is dat er in februari 2011 tot besluitvorming kan worden overgegaan. De besluitvorming vindt plaats door de Korpsbeheerders in het KBB.

Het systeem Functiewaardering (FUWA)

Voor wat betreft het functiewaarderingsysteem zijn slagen gemaakt. Het streven is dat er in januari 2011 een definitief besluit wordt genomen over een functiewaarderingsysteem. Deze beslissing valt in het landelijk overleg (CGOP) tussen de minister van Veiligheid en Justitie en de politievakbonden. Let op: er wordt op dat moment slechts een systeem vastgesteld. De onderhandelingen over het koppelen van het systeem aan de loonschalen vinden in de maanden daarna plaats.

Samenvoeging

De LFNP functies worden vervolgens gewaardeerd met behulp van het nieuwe functiewaarderingsysteem. Ook zal het gewaardeerde LFNP gekoppeld worden aan het loongebouw van de politie. Het streven is om dit ruim voor de zomer (mei 2011) af te ronden in het landelijk overleg (CGOP).

Invoering van de nieuwe (LFNP) functies

De gewaardeerde LFNP functies zullen moeten worden ingevoerd in alle korpsen. Uitgangspositie daarbij is dat er voor elke collega een formeel vastgestelde functiebeschrijving van toepassing is. Dit is noodzakelijk om door middel van matching te kunnen bepalen welke nieuwe LFNP functie van toepassing is.

Individuele uitgangspositie

Met de minister is hierover in de stuurgroep de volgende afspraak gemaakt. Uiterlijk 31 maart 2011 dient iedere politiemedewerker een brief te ontvangen met daarin genoemd wat zijn uitgangspositie is. Als uitgangspositie wordt in beginsel de functie genomen, waarop jij op 31 december 2009 formeel was aangesteld. Deze uitgangspositie wordt gebruikt voor het omzetten naar een LFNP functie. Mocht je geen functiebeschrijving hebben of het niet eens zijn met de functiebeschrijving die op 31 december 2009 op jou van toepassing was, dan kun je hiervoor functieonderhoud aanvragen. Over deze procedure volgt nadere informatie.

Matching: oud naar nieuw

Vervolgens zal de uitgangspositie gematched worden met een LFNP functie door middel van een nog vast te stellen matchingsprotocol. De procedure hiervoor (inclusief bedenkingen/bezwarenprocedure) en de daadwerkelijke matching zullen in de tweede helft van 2011 tot stand komen. Het is namelijk de bedoeling dat dit hele traject op 31 december 2011 is afgerond. Hierover wordt in een later stadium uiteraard meer informatie gegeven.

Concept tijdlijn

Bovenstaande tijdlijn op de diverse onderwerpen is nog een concept tijdlijn. Op dit moment is alles erop gericht om hier uitvoering aan te geven. Dit betekent dat het overlegtraject hierop wordt ingericht, maar ook dat de regelgeving volgens bovenstaande wordt opgepakt en uitgevoerd. De formele afhandeling van het Fuwa-traject zal telkens plaatsvinden in het landelijk overleg (CGOP).

Nadere informatie

Gedurende het traject word je uiteraard, onder meer via de website van de ACP, uitgebreid geïnformeerd. De informatie gaat steeds over de stand van zaken op dat moment. Ook word je geïnformeerd over wanneer jij zelf stappen kunt of moet zetten. Vanuit de werkgever zal in het nieuwe jaar een communicatiecampagne worden gestart.


---