Gemeente Hoogeveen

Tervisielegging bestemmingsplan uitgesteld

22 december 2010 - Het bestemmingsplan Oosterveld/N48 zou vanaf donderdag 23 december zes weken ter visie liggen. Door omstandigheden is dit helaas niet gelukt.

De stukken liggen nu vanaf donderdag 30 december ter visie. Het plan is vanaf die datum in te zien bij de gemeente of op de site ruimtelijkeplannen.nl.

Rijkswaterstaat (RWS) is begonnen met het verbreden en veiliger maken van de N48 (de weg van het klaverblad Hoogeveen naar Ommen). In de N48 zitten ongeveer 25 gelijkvloerse oversteken waar fietsers, auto's en landbouwvoertuigen gebruik van maken. RWS heeft niet genoeg budget om deze oversteken te vervangen door tunnels. De regionale overheden vinden dat alleen tunnels deze weg echt veilig kunnen maken. Samen hebben zij geld bijeen gebracht om in totaal vier tunnels te realiseren. Een van deze tunnels komt ongeveer op de plaats waar nu de oversteek Oosterveld ligt op het grondgebied van de gemeente Hoogeveen. Om de tunnel hier te kunnen aanleggen moet er een nieuw bestemmingsplan worden gemaakt.