Dienstenbond CNV

Nieuws

22 december 2010

Onderhandelingsresultaat cao AH DC is overwinning leden

Vrijdagnacht heeft CNV Dienstenbond samen met FNV Bondgenoten een onderhandelingsresultaat bereikt over de cao AH Distributie. Na een week van acties is de directie vergaand tegemoet gekomen aan de eisen die gesteld waren. Er is een loonsverhoging van twee maal 2% voor een periode van twee jaar afgesproken (2% per 1 januari 2011 en 2% per 1 januari 2012). Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over het creëren van meer vaste arbeidsplaatsen (200) en zijn er garanties afgegeven voor behoud van werk en arbeidsvoorwaarden voor de huidige vaste medewerkers. Een mooi pakket dat tot stand is gekomen dankzij de vastberadenheid en inzet van medewerkers tijdens de acties. Daarom zijn felicitaties aan de leden meer dan terecht.

Inhoud kort op een rij:
o Een cao van 24 maanden met een looptijd tot en met 14 oktober 2012. o 4% loonsverhoging: 2% in periode 1 van 2011 en 2% in periode 1 van 2012.
o Garanties over werkgelegenheid en behoud arbeidsvoorwaarden. o Voor iedere BT-er en OT-er die vertrekt wordt een nieuwe BT-er en OT-er aangenomen.
o 200 vaste krachten in 2011, waarvan 100 fulltimers. o Voor 1 april 2011 concrete afspraken tussen AH en vakbonden over een kwaliteitsagenda:
o Afspraken die leiden tot 23% uitzendkrachten. o Maatregelen die leiden tot betere inzetbaarheid medewerkers, door omzetting ontziemaatregelen met behoud arbeidsvoorwaardenniveau. o Meer keuze aan medewerkers bieden tussen geld en vrije tijd. o Afspraken over meer invloed van medewerkers op het eigen rooster. o Meer opleiding en scholing, waaronder taalonderwijs. o Investeren in wederzijds vertrouwen en waardering door o.a. betere communicatie.
o Investeren in mechanisering en automatisering om fysieke belasting te verminderen.
o Maatregelen om voldoende afwisseling in het werk te houden.

Ledenvergaderingen
De leden hebben het laatste woord. Daarom houdt CNV Dienstenbond samen met FNV Bondgenoten ledenvergaderingen op de volgende DC's: o Zwolle, maandag 20 december om 15.00 uur.
o Geldermalsen, dinsdag 21 december om 14.30 uur. o Pijnacker, woensdag 22 december om 15.00 uur.

Leden die niet aanwezig kunnen zijn, of voor wie deze nieuwsbrief te laat komt, kunnen gebruik maken van bijgaand reactieformulier. Dat dient u uiterlijk 24 december terug te sturen. U kunt uw stem maar eenmaal uitbrengen.

Acties opgeschort
CNV Dienstenbond heeft zich in de afgelopen dagen ingespannen een brug te slaan richting AH. Wij deden afgelopen woensdag al een handreiking om tot een oplossing te komen. Uiteindelijk heeft die handreiking en onze constructieve houding geleid tot een mooi resultaat. Dat betekent dat acties nu zijn opgeschort totdat leden definitief akkoord hebben gegeven over de afspraken. Wij hopen dat na de actieweek het werk weer wordt opgepakt en dat alle medewerkers van AH zich gezamenlijk zullen inzetten om AH goed door de kerst te loodsen.

Samen sterk!
Het lidmaatschap van CNV Dienstenbond is van belang. De opstelling van AH in het afgelopen cao-traject laat zien dat een sterke vakbond noodzakelijk is. Alleen sterke vakbonden kunnen een goede cao afsluiten en AH ertoe dwingen dat er geluisterd wordt naar medewerkers. Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met uw collega's. Word lid van CNV Dienstenbond. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl of op de achterzijde van deze nieuwsbrief en meld u direct aan als nieuw lid.