QQ Property Fund biedt 8,1% vast rendement

22/12/2010 15:30

QQ Property Fund

Op 20 december 2010 is de inschrijving voor het Quality Quantum Property Fund (QQP) van start gegaan. Dit nieuwe vastgoedfonds richt zich op de opbouw van een Nederlandse vastgoedportefeuille met een waarde van minimaal 80 miljoen euro. Deze portefeuille wordt in de komende twee jaar opgebouwd en zal bestaan uit woningen, kantoren, winkels en parkeergarages. QQP investeert uitsluitend in goed verhuurde objecten waarbij niet alleen buitengewone zorg wordt besteed aan de kwaliteit en ligging van het object, maar ook veel aandacht wordt besteed aan de beoordeling van de huurders.

Pieter Lit voert de directie over QQ Property Fund, hij is goed ingevoerd in de Nederlandse onroerend goed markt en beschikt over een ruime meerjarige ervaring in het selecteren, aankopen en financieren van Nederlands onroerend goed.

Markt

In de periode 2003 tot 2008 was er een enorme vraag naar vastgoed. Dit heeft er toe geleid dat de prijzen van het Nederlandse onroerend goed in deze periode sterk zijn gestegen. Als gevolg van de (banken)crisis heeft er een stevige prijscorrectie plaatsgevonden in de jaren 2008-2010. De crisis heeft er toe geleid dat het aantal transacties en het rendement zijn afgenomen, de daling van de vraag leidt tot prijsdalingen. De markt is veranderd van een verkopersmarkt in een kopersmarkt.

Timing

De prijzen voor onroerend goed zijn op dit moment gunstig terwijl de rente laag is. Aangezien er relatief weinig vraag is, doordat veel voormalige kopers op dit moment financieel niet in staat zijn om te kopen, is er meer tijd en ruimte voor een strenge selectie en goede beoordeling van potentiële aankopen.

QQP is in staat om onder deze marktcondities een kwalitatieve onroerend goed portefeuille op te bouwen en daarbij haar investeerders een solide rendement te bieden van 8,1% per jaar.

Veiligheid

QQP biedt direct een rendement van 8,1% per jaar. Dit rendement wordt gedurende vijf jaar in juli en januari van ieder jaar uitbetaald aan de investeerders. Vanaf de eerste dag ontvangt u dus rendement zonder een uitkeringsvrije periode of grote onzekerheden over de marktontwikkelingen in de toekomst. Veel andere fondsen spiegelden in het verleden een hoger gemiddeld rendement voor. Dit is echter altijd gekoppeld aan de belofte van een hoge slotuitkering die volledig is gebaseerd op een stijging van de vastgoedprijzen en de mogelijkheid om aan het einde van de looptijd de objecten uit de portefeuille daadwerkelijk te kunnen verkopen.

Het rendement van QQP is niet gebaseerd op toekomstige verbeterende marktontwikkelingen maar keert het rendement uit op basis van de lopende huurstroom. Daarbij is QQP niet afhankelijk van prijsstijgingen van het onroerend goed om u het beloofde rendement van 8,1% per jaar te betalen. Doordat het, als één van de weinige fondsen, aflost op de bancaire hypotheek is QQP zelfs bij een over-all waardedaling van het Nederlandse onroerend goed van 10% over een periode van vijf jaar in staat om het beloofde rendement uit te keren en de inleg terug te betalen.

Lage Kosten en Prudent beheer

QQP wordt efficiënt bestuurd en de managementkosten zijn relatief laag.

Tot het moment dat er een liquiditeitsreserve binnen QQP is opgebouwd die alle toekomstige betalingsverplichtingen afdekt, vinden er geen onttrekkingen of dividenduitkeringen plaats. Twee keer per jaar vindt er een accountantscontrole plaats op de cijfers en de administratieve organisatie, al onze investeerders ontvangen een exemplaar van deze controlerapporten.

Er zijn binnen QQP strenge richtlijnen voor het aankopen en verkopen van het onroerend goed, hierbij wordt veel aandacht besteed aan de governance en de gegoedheid van partijen. Er wordt niet gekocht van betrokken partijen.

Onderscheidend

QQ Property Fund is onderscheidend omdat zij wordt bestuurd door ervaren onroerend goed specialisten, omdat het fonds nieuw is en derhalve in een gunstige marktsituatie zijn portefeuille opbouwt, maar ook omdat QQP door zijn behoudende aannames een relatief veilig en solide investeringspropositie biedt met een jaarlijks rendement van 8,1%, welke ieder jaar in twee tranches gedurende een looptijd van vijf jaar wordt uitbetaald.

Inschrijving gestart

Investeren in QQ Property Fund is mogelijk met een inleg van Euro 50.000,00 tot Euro 5,0 miljoen. De inschrijfperiode is maandag 6 december 2010 gestart en loopt tot 30 maart 2011.