Bomenwijk bereikt de top

22/12/2010 15:40

Vestia Delft

DELFT, 22 december 2010 - Ruim een jaar na het begin van de bouw in oktober 2009 is De Witte Linde in de Bomenwijk op z'n hoogst. Vorige week bereikte aannemer Van Wijnen Stolwijk de top van de woontoren. Opdrachtgever Vestia Delft feliciteerde de bouwer met deze prestatie.

Door de vrieskou waren niet alle bouwvakkers aanwezig. Desondanks is een grote taart overhandigd aan diegenen die de kou trotseerden. Heel toepasselijk stond daarop een impressie van de woontoren afgebeeld.

Elzenbloesem

De Witte Linde is een onderdeel van het eerste deelplan in de Bomenwijk: Elzenbloesem. De woontoren bestaat uit 35 huurappartementen verdeeld over acht etages en een PLUS supermarkt op de begane grond. Behalve aan De Witte Linde wordt ook gebouwd aan de Elzenborgh; een woongebouw met 36 huurappartementen met daaronder kleinschalige bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage.

Oplevering in zicht

Het deelplan bevat ook 16 koopeengezinswoningen. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners deze eind februari 2011 betreden. Dit hangt echter wel sterk af van de weersomstandigheden. De oplevering van de Elzenborgh en de Witte Linde volgt nog voor de bouwvak van 2011. De nieuwe bewoners van deze appartementen zijn inmiddels bekend. Wel staan nog enkele bedrijfsruimten te huur. Deze zijn vooral geschikt zijn voor kleinere winkels, als aanvulling op de PLUS supermarkt.

Sloop als vervolg

Onlangs is het eerste blok bedrijfsruimtes langs de Lindelaan gesloopt. In maart 2011 wordt begonnen met de sloop van de portieken en de duplexwoningen aan de Goudenregenlaan. De voorbereiding van de nieuwbouw is in volle gang. Straks verrijzen tweelaags- en drielaags-eengezinswoningen en beneden-bovenwoningen. De verkoop van de eengezinswoningen begint in 2011, de verhuur van de beneden-bovenwoningen in 2012.

Bomenwijk groeit door

De komende jaren 10 jaar krijgt de Bomenwijk stapsgewijs een nieuw gezicht. Doel is een toekomstgerichte wijk te maken waar bewoners de keus hebben uit huur- en koopwoningen en verschillende woningtypen. Eerst zijn alle 174 eengezinswoningen in de wijk gerenoveerd. Met de nieuwbouw is een tweede stap gezet in de doorgroei van de Bomenwijk.

Wie is Vestia?

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in de rest van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken is een voorbeeld van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.