KNHS

Wijziging procedure afgifte startkaarten Samengesteld Mennen twee- en vierspannen
22 december 2010
Mennen samengesteld

Het Menplatform heeft unaniem ingestemd met het voorstel van de KNHS om de procedure van de afgifte van startkaarten SWM voor twee- en vierspannen per 2011 zo aan te passen dat alle startkaarten zullen worden uitgegeven als of het een enkelspan startkaart is. Dit betekent dat er slechts 1 paard op startkaart vermeld wordt.

De startkaart voor twee- en vierspannen zijn herkenbaar doordat er op de startkaart voor tweespannen de tekst zal komen 1 paard van tweespan en bij de vierspannen 1 paard van vierspan. Een vierspanrijder kreeg in de oude situatie een startkaart met daarop 4 paarden, in de nieuwe situatie zal hij/zij vier startkaarten ontvangen met op iedere startkaart de gegevens per paard en boven aan de startkaart 1 paard van vierspan. Dus heeft een twee- of vierspanrijder 7 paarden zal hij/zij 7 startkaarten krijgen. Hierdoor heeft u als deelnemer veel beter overzicht voor welke paarden u een startkaart heeft. Het grootste voordeel van deze nieuwe procedure is dat mutaties in het span, bijvoorbeeld door de aan- en/of verkoop van paarden, eenvoudig kunnen worden verwerkt en het overzichtelijker is. Wanneer u een paard verkoopt, kunt u vanaf nu de desbetreffende startkaart via Mijn KNHS afmelden en deze startkaart uit uw eigen administratie verwijderen. De procedure voor het aanvragen van nieuwe startkaarten blijft ongewijzigd.

Facturatie nieuwe systematiek
Naast de fysieke afgifte van de startkaarten moet de bijbehorende facturatie ook transparant zijn. Nu de startkaarten per paard uitgeven gaan worden zal de KNHS u ook per paard gaan factureren. Hierdoor is het voor u volledig transparant waar de factuur betrekking op heeft. Naast het feit dat de KNHS graag zo transparant mogelijk wil zijn, moet deze nieuwe systematiek voor u kostenneutraal zijn t.o.v. de oude systematiek. Anders gezegd een twee- en vierspanrijder zal (m.u.v. de tariefsverhoging, die hier los van staat) in de nieuwe systematiek net zoveel geld voor startkaart voor een volledig span (twee- of vierspan) kwijt zijn als in de oude systematiek. In geval van een tweespanrijder zullen de twee lossen startkaarten ieder ( 27,55/2) 13,75 kosten en in geval van een vierspanrijder zullen deze losse startkaarten ( 27,55/4) 6,85 per stuk kosten. Zoals gezegd blijft de procedure voor enkelspanrijders ongewijzigd.

Over en weer starten
Wanneer u met uw twee- of vierspan ook Dressuur-Vaardigheidwedstrijden wilt gaan rijden kunt u contact opnemen met de Afdeling Ledenservice van de KNHS en zij zullen u dan voorzien van een startkaart met het, voor de registratie van winst- en verliespunten, spannummer. Wanneer u dit met dezelfde paarden doet krijgt deze startkaart kostenloos.

Verlenging bestaande startkaarten en afgifte nieuwe startkaarten De KNHS moet voor deze nieuwe systematiek nog enkele aanpassingen in haar werkprocedures doorvoeren. Dit betekent dat u iets later dan u van ons gewend bent, namelijk de eerste week van februari over u nieuwe startkaarten kunt beschikken. Wij vragen uw begrip hiervoor. Mocht dit voor u problemen geven omdat u eerder wilt starten en de startkaart nodig heeft neemt u dan contact op met de Afdeling Ledenservice van de KNHS dan helpen wij u graag met een passende oplossing. Mailen kan naar: ledenservice@knhs.nl