Gemeente Breda

Volwaardig winkelen op Scheperij in Teteringen stap dichterbij

Een grote en een kleinere supermarkt, 59 appartementen, 1420 m2 detailhandel, een parkeerterrein voor bezoekers en een parkeergarage voor bewoners. Om ruimte te maken voor de parkeerplaatsen wordt onderzocht of het jeu-de-boulesveld verplaatst kan worden. Dat is de uitkomst van de scenariostudie over de invulling van het winkelhart De Scheperij in Teteringen.

Het college heeft besloten om dit vertrekpunt de komende periode verder uit te werken.

Vijf scenarioâs zijn onder de loep genomen. Het toekomstig winkelcentrum moet een volwaardig winkelprogramma voor Teteringen bieden, passen bij het dorpse karakter van Teteringen en beschikken over een volwaardig parkeerterrein voor bezoekers. Binnen deze randvoorwaarden zijn verschillende aspecten onderzocht: de financiële haalbaarheid, de verkeersafwikkeling en parkeermogelijkheden, stedenbouwkundige aspecten en het winkel- en woningprogramma. Het college komt tot conclusie dat het voorkeursmodel de beste bijdrage levert aan de behoefte van het dorp.

Wethouder Arbouw: âHet college vindt een volwaardig winkelcentrum een belangrijke bijdrage leveren aan de succesvolle ontwikkeling van Teteringen. Winkels in de buurt is voor potentiële kopers van doorslaggevend belang bij de keuze voor een nieuwe woning. Met dit besluit komt het college hieraan tegemoet.â

Het college geeft de voorkeur aan een mix van winkels met woningen, omdat dit een belangrijke bijdrage levert aan de financiering van het winkelcentrum. De woningen zorgen er voor dat in het plan goed aangesloten kan worden op de dorpse sfeer van Teteringen. Daarbij houdt De Scheperij, ook na sluitingstijd, een levendige sfeer.

De Gemeente Breda onderzocht dat Teteringen tot 2020 zoân 30 woonunits voor mensen met een beperking nodig heeft en 125 woningen voor ouderen. Een deel van deze behoefte kan mogelijk gehuisvest worden op De Scheperij. Dit wordt de komende tijd nader onderzocht.

Het college overlegt de komende periode met Bouwfonds over een nieuwe intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van De Scheperij en over de afwikkeling van de overeenkomst van het Willem Alexanderplein. De gemeente gaat een bestemmingsplan en een programma van eisen opstellen. Dan volgen het stedenbouwkundig plan en het inrichtingsplan.

Breda, 22 december 2010