Gemeente Hoorn

Sporten voor (ex)-hartpatiënten op maandag- en dinsdagavond

Recreatie Sportgroep Hard tegen Hart organiseert samen met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn sportactiviteiten voor (ex)-hartpatiënten. Op maandag- en dinsdagavond zijn er sportavonden in het sportlokaal van scholengemeenschap Tabor locatie dAmpte. Onder toezicht van een bevoegde en ervaren sportleider kunnen deelnemers op hun eigen niveau in groepsverband sporten.

Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn wil minder actieve inwoners stimuleren om meer te bewegen. Er is specifieke aandacht voor aangepaste sporters, allochtone vrouwen/meisjes, (hang)jongeren en ouderen. Ook voor hartpatiënten is er extra aandacht.

Activiteiten De activiteiten van Recreatie Sportgroep Hard tegen Hart vinden plaats in de sportzaal van Tabor dAmpte aan de Berkhouterweg. De activiteiten zijn ingedeeld in vier verschillende groepen, namelijk: maandagavond van 19.00 uur 20.00 uur sport en spel maandagavond van 20.00 uur 21.00 uur volleybal dinsdagavond van 19.00 uur 20.00 uur volleybal dinsdagavond van 20.00 uur 21.00 uur sport en spel De deelnemers vinden niet alleen het verbeteren van de conditie belangrijk, maar ook gezelligheid, plezier, ontspanning en het contact met lotgenoten.

Risicogroep Omdat alle deelnemers (ex)hartpatiënt zijn en dus tot een risicogroep behoren, zijn extra voorzorgsmaatregelen genomen. De trainer is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het trainen van hartpatiënten. Daarnaast is er onder andere een calamiteitenplan opgesteld, zodat iedereen weet wat er van hem/haar wordt verwacht op het moment dat er iets mis gaat. Op deze manier kan er adequaat gereageerd worden.

Inschrijven en meer informatie Wie geïnteresseerd is om deel te nemen aan een van de sportgroepen of zijn of haar revalidatieproces na een ziekenhuisbehandeling wil voortzetten, kan zich inschrijven. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website www.hardtegenhart.nl, of neem telefonisch contact op met R. Kempe 0229 242680 of T. Smink 0229 277862.