Gemeente Enkhuizen

Centrum voor Jeugd en Gezin

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Enkhuizen (CJG) worden wekelijks vragen gesteld over het opvoeden van kinderen en problemen die binnen het gezin spelen. Bijvoorbeeld over het effect dat alcohol of drugsgebruik kan hebben op jongeren.

Rita, 47 jaar
Ik maak mij erg veel zorgen over mijn dochter van 16 jaar. Vannacht kwam ze thuis na een feestje van vrienden. Tot mijn grote verbazing was ze stomdronken! Ik ben rustig gebleven en heb haar de volgende dag erop aangesproken. Ik vertelde dat ik was geschrokken toen ik haar zo dronken zag. Gerriteerd reageerde ze: Mam, stel je niet zo aan, iedereen drinkt op een feestje. Wees blij dat ik niet aan de pillen ben! Mijn vraag: welke gevolgen heeft drank of drugsgebruik voor mijn kind?

Heeft u een vraag over alcohol of drugsgebruik en de gevolgen voor uw kind ? Schroom niet en kom langs bij het CJG. Iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur kunt u zonder afspraak binnenlopen. In het CJG werken verschillende organisaties samen, onder regie van de gemeente. Onze medewerkers zoeken samen met u naar de juiste antwoorden of instanties. CJG is gevestigd aan de Wielewaal 7 in Enkhuizen. Meer informatie op www.cjgenkhuizen.nl.

CJG