Warchild


Frencken College te Oosterhout voor War Child!

22 december 2010 - Project `Ook Onze Zorg!'
Tweedeklassers van het Frencken College te Oosterhout, hebben hun jaarthema `SAMEN' tot uiting proberen te brengen. Tijdens dit project werd er door de school extra nadruk gelegd op burgerschap en maatschappelijke stage. Leerlingen krijgen de opdracht om in kleine groepen informatie te verzamelen over een toegewezen instantie. Na overleg wordt er een goed doel gekozen, waarvoor vervolgens een sponsorloop gehouden wordt. Door middel van het driedaagse project `Ook Onze Zorg!' hebben alle leerlingen van klas 2 kennis gemaakt met verschillende Oosterhoutse instellingen en met een aantal internationale organisaties.

De actie
Allereerst hebben de leerlingen sponsors gezocht voor de sponsorloop. Vanuit een aantal landelijke organisaties zijn gastsprekers komen vertellen over hun organisatie. Na een dag brainstormen, verwerken van informatie en het houden van presentaties over de bezochte instelling aan elkaar, hebben de verschillende klassen besloten waar zij het sponsorgeld dat zij opgehaald hadden aan wilden besteden.

Cheque voor War Child!
Door vijf van de negen klassen is gekozen om het opgehaalde sponsorgeld te doneren aan War Child. Op 15 december jl. is een cheque ter waarde van EUR 2.280,00 aangeboden en door Kees de Wilt, voorlichter van War Child, in ontvangst genomen.

War Child bedankt alle leerlingen die zich hebben ingezet om dit fantastische bedrag bij elkaar te krijgen!