Gemeente Echt-Susteren


Uit de raadsvergadering

Onderstaand leest u wat de raad tijdens de raadsvergaderingen van 13 december heeft besloten!

Â

Bestuurlijk/Financieel

Op verzoek van het college heeft de raad de behandeling van de voorstellen over het Waterplan en de Systeemkeuze huisvuilinzameling uitgesteld tot de volgende raadsvergadering. De raad heeft ook besloten de Jaarplanning 2011 niet in deze maar in de volgende raadsvergadering te bespreken.

De eerder genomen raadsbesluiten over de Begroting 2011 en de Bestuursopdracht fiets- en voetgangersverbinding Julianatunnel, zijn door de raad gecorrigeerd.

Door de Nota Afschrijvingenbeleid vast te stellen heeft de raad de regels voor het afschrijven van de gemeentelijke investeringen aangepast.

Â

Maatschappij

De gemeenteraad heeft 12 verordeningen vastgesteld.

De verordeningen waar u als inwoner rechtstreeks mee van doen heeft, zijn de verordeningen op de heffing en invordering van:


- onroerende zaakbelastingen


- leges


- tarieven wegens dienstverlening aan derden


- rechten voor het gebruik van de algemene begraafplaatsen


- afvalstoffenheffing en reinigingsrechten


- rioolheffing

Â

De andere verordeningen gaan over:


- de commissie bezwaarschriften,


- de uitgangspunten voor financieel beleid, financieel beheer en inrichting van de financiële organisatie


- het proces m.b.t. het aanvragen, toekennen en vaststellen van subsidies (algemene subsidieverordening)


- materiële en financiële gelijkstelling


- voorziening huisvesting onderwijs


- ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen.

Verder heeft de raad het Jaarverslag 2009 en de Begroting 2011 van de Stichting ProoSes (openbaar basisonderwijs) goedgekeurd en ingestemd met de fusie tussen de Stichting ProoSes en de Stichting Focus (katholiek basisonderwijs). Het Beleidsplan Re-integratie 2011 is door de raad vastgesteld.

Â

Omgeving

In het kader van de regionale samenwerking in de Gebiedsontwikkeling Midden-Limburg (GOML) gaat de gemeente komende jaren 4 projecten uitvoeren. De raad heeft de gemeentelijke bijdrage aan de GOML voor het jaar 2011 vastgelegd en kennisgenomen van alle projecten die de GOML de komende jaren wil gaan uitvoeren.

Door de slotbegrotingswijziging grondexploitaties 2010 vast te stellen heeft de raad de wijzigingen in de financiën van gemeentelijk projecten officieel vastgelegd. Dat is ook gebeurd voor het project Bedrijventerrein De Berk I, waarvoor de raad een nieuwe exploitatiebegroting heeft vastgesteld.

Â

Volgende vergadering

De volgende vergadering van de gemeenteraad is op donderdag 24 februari om 19:00 uur.

Â

De gemeenteraad van Echt-Susteren wenst u prettige feestdagen en een succesvol 2011!

Â

Informatie

Voor vragen over de raad en de raadsbesluiten kunt u terecht bij de Griffie: Martijntje Hermans en Belinda Bakkes. Telefoonnummer: 0475-478478.