Gemeente Echt-Susteren


Informatieavond koopzondagen 2011

Op grond van de Winkeltijdenwet en de Verordening Winkeltijden kan het college van Burgemeester en Wethouders maximaal 12 zon- en feestdagen per jaar per kern aanwijzen waarop de winkels mogen zijn geopend voor publiek en waarop goederen te koop mogen worden aangeboden in de uitoefening van een bedrijf, anders dan in een winkel.

Â

Gezamenlijke initiatieven

Gelet op de reeds ruime mogelijkheden tot openstelling van winkels zoals genoemd in de

Wet heeft het college van Burgemeester en wethouders besloten de reeds in het verleden gehanÂteerde beleidsregels dat slechts gezamenlijke initiatieven van ondernemers worden gehonoreerd, strikt te hanteren. Individuele verzoeken van ondernemers kunnen dan ook niet worden gehonoreerd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid op grond van de Winkeltijdenverordening Gemeente Echt-Susteren de mogelijkheid om voor een drietal branches afzonderlijk koopzondagen aan te vragen.

Het betreft hier de navolgende branches:


1. tuincentra en bedrijven welke hoofdzakelijk bloemen, planten en dieren verkopen;


2. garagebedrijven en bedrijven die overige vervoersmiddelen verkopen;


3. meubelzaken en antiekzaken.

Â

Gelet op het bovenstaande verzoeken wij de ondernemers in overleg te treden met hun collegaâs om tijdig een eventueel verzoek voor een koopzondag in te dienen. Tevens verzoeken wij de plaatselijke verenigingen van de gemeente Echt-Susteren om eveneens de data van de geplande braderieën en markten door te geven die op zon- en feestdagen worden gehouden en waarvoor eveneens een koopzondag vereist is.

Â

Verzoeken indienen vóór 10 januari 2011
Wij verzoeken u eventuele verzoeken vóór 10 januari 2011 in te dienen c.q. kenbaar te maken, t.a.v. Gemeente Echt-Susteren, Nieuwe Markt 55, 6101 CV Echt, afdeling Vergunningen, Handhaving en Heffingen. Om afstemming over de aan te wijzen koopzondagen te verkrijgen hebben wij besloten om op 17 januari 2011 om 19.00 uur een overleg te houden in het gemeentehuis in Echt-Susteren, Nieuwe Markt 55 in Echt (kamer B.1.37.) Bij deze nodigen wij u uit om bij dit overleg aanwezig te zijn.