Gemeente Overbetuwe



22 december 2010

Behoud van judo in Heteren gewaarborgd

Burgermeester en wethouders hebben op 21 december ingestemd met de ingroeiregeling voor Stichting Budo Instituut Kiryoku. Hierdoor kan stichting Budo Instituut Kiryoku vanaf 1 januari 2011haar intrede doen in de nieuwe accommodatie aan de Flessestraat en kunnen zij de resterende leden van de judovereniging van Heteren overnemen.

De judovereniging van Heteren kampte al enige tijd met problemen en heeft besloten om te stoppen. Echter is er in de nieuwe sportzaal in Heteren speciaal voor de judovereniging een ruimte gebouwd. Het bestuur van de judovereniging Heteren is daarom met de stichting Budo Instituut Kiryoku rond de tafel gaan zitten en heeft een overeenstemming bereikt. Stichting Budo Instituut Kiryoku nemen per 1 januari 2011 de resterende leden van de judovereniging over en gaan de nieuwe accommodatie huren. Daarmee is het belangrijkste doel: behoud van de judo in Heteren gewaarborgd.

De huurprijs van het nieuwe gebouw is aanzienlijk hoger dan die van het oude gebouw. Hierdoor en omdat het ledenaantal van de judovereniging door alle eerder genoemde perikelen sterk is teruggelopen, zijn de aanloopverliezen groot. Daarom is er een ingroeiregeling opgesteld die de vereniging in staat stelt om geleidelijk aan het nieuwe huurtarief te wennen.