Politie Amsterdam-Amstelland

Eigenaren gestolen sieraden gezocht

Bij een zoekactie in het huis van twee woninginbrekers zijn vele tientallen sieraden aangetroffen. Hierbij zitten zeer bijzondere en kostbare stukken. De politie gaat er vanuit dat deze sieraden zijn buitgemaakt bij diefstallen. Om de ringen, kettingen, oorbellen, horloges en andere voorwerpen terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaren, zijn foto's van de sieraden geplaatst op de website www.depolitiezoekt.nl.

Broers
Op 19 november hield de politie van wijkteam Diemen/Ouder-Amstel twee mannen aan in Amsterdam op verdenking van verschillende woninginbraken. De politie kwam de verdachten op het spoor na een woninginbraak in Ouderkerk aan de Amstel in augustus van dit jaar. Naast een hoeveelheid sieraden werden daar ook bankpassen meegenomen. Met een van deze bankpassen is geld opgenomen. De opnames van de beveiligingscamera's bij de geldautomaten werden getoond aan politiemensen in de regio en daarbij werden de pinners herkend. Het gaat om twee broers van 19 en 22 jaar oud uit Amsterdam. Bij een zoekactie in hun huis werden tientallen sieraden aangetroffen. De broers zitten nog vast.

Inbrekers waren vermoedelijk ook buiten regio actief De recherche verricht onderzoek naar de herkomst van de aangetroffen sieraden. Op dit moment zijn sieraden aangetroffen die onder meer ontvreemd blijken te zijn bij zeven eerdere gevallen van woninginbraak in onder meer Amsterdam, Amstelveen en Diemen. Het vermoeden bestaat dat de inbrekers actief waren in een veel groter gebied dan alleen de regio Amsterdam.

Ter Plaatse
In het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord- Holland wordt woensdagavond 22 december extra aandacht besteed aan de sieraden.

Herkent u een sieraad?
Herkent u een sieraad dat u toebehoort? Neemt u dan contact op met het wijkteam Diemen/Ouder-Amstel via telefoonnummer 0900-8844.

» Bekijk de sieraden


____________________