Gemeente Kollumerland

Expositie Aafke Holman in gemeentehuis Kollum

Het gemeentehuis van Kollumerland c.a. is voor twee maanden het decor voor een expositie van kunstenares Aafke Holman uit Burum. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zal burgemeester Bearn Bilker deze overzichtstentoonstelling officieel openen. De tachtigste verjaardag van mevrouw Holman geeft deze expositie een speciaal tintje.

Mevrouw Holman werd geboren in Emmen. De rust en de ruimte die ze na haar pensionering zocht vond ze in Friesland. Sinds een aantal jaren woont ze in Burum alwaar ze eigenaar was van galerie De Blauwe Roos. Daarnaast is mevrouw voorzitter van de Stichting Kunst Kollumerland.

Mevrouw Holman werd onder meer bekend door haar boek De Psalmen. Hierin staan de aquarellen die zij maakte bij de psalmen uit De Nieuwe Bijbelvertaling. Deze zijn veelal abstract van vorm en lopen uiteen van kleurig tot diep donker. Daarnaast maakte zij talloze andere werken waarbij realistisch denken en esthetisch handelen vaak hand in hand gaan. Voor haar complete werk ontving zij in 2006 uit handen van burgemeester Bearn Bilker een Koninklijke onderscheiding en werd zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het feit dat mevrouw deze maand haar tachtigste verjaardag mocht vieren was een mooie aanleiding voor deze overzichtstentoonstelling. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag
3 januari 2011 zal burgemeester Bilker rond 21.00 uur de expositie officieel openen.

Belangstellenden kunnen het werk van mevrouw Holman daarna bezichtigen tot en met vrijdag 25 februari 2011 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (maandag t/m donderdag 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Vrijdags van 9.00 tot 12.00 uur. Woensdags ook van 16.00 tot 19.30 uur).

Contactgegevens

Van Limburg Stirumweg 18
9291 KB Kollum
Postbus 13, 9290 AA Kollum
T: (0511) 45 88 88
F: (0511) 45 88 46
E: gemeente@kollumerland.nl
Klik hier voor de openingstijden

---

Button OLO

---

Stem op de energiekste woning

---

Button Woz-portaal

---

Button project leefbaarheid

---

www.lintjes.nl

---