Hoogste Europese rechter stelt Bavaria in het gelijk

22/12/2010 17:34

PR Newswire

LIESHOUT, Nederland, December 22, 2010 /PRNewswire/ -- In het langslepende conflict tussen Bavaria en de Bayerischer Brauerbund heeft het Europese Hof te Luxemburg vandaag bepaald dat de merkinschrijving die Bavaria al sinds 1995 in Duitsland heeft, voorrang heeft boven de latere in 2001 in Europa geregistreerde beschermde geografische aanduiding "Bayerisches Bier".

Het Europese Hof heeft bepaald dat op basis van Europese wetgeving niet de aanvraagdatum (1994) van de geografische aanduiding "Bayerisches Bier" bepalend is bij conflictsituaties, maar de publicatiedatum van de registratie (2001). Dit geldt voor de hele Europese Unie en betekent voor Bavaria een aanzienlijke verbetering van haar merkenpositie in de Europese Unie.

Door deze uitspraak heeft de hoogste Duitse rechterlijke instantie antwoord gekregen op zijn vraag hoe de betreffende Europese wetgeving toegepast dient te worden en kan Bavaria haar bier in Duitsland blijven verkopen.

Bavaria is vanzelfsprekend zeer ingenomen met de uitspraak van het Europese Hof die een einde maakt aan de jarenlange juridische strijd.

Over Bavaria

Als onafhankelijk familiebedrijf heeft brouwerij Bavaria een unieke positie in de internationale biermarkt. Het bedrijf wordt geleid door de zevende generatie van de familie Swinkels. Naast bier produceert Bavaria ook frisdrank. Daarnaast is er een nauw samenwerkingsverband met bierbrouwerij De Koningshoeven (La Trappe), Nederlands enige trappistenbrouwerij. Bavaria is de enige grote bierbrouwer in Nederland die bier brouwt met natuurzuiver mineraalwater uit eigen bron. Omdat Bavaria ook al haar mout zelf produceert heeft het de gehele keten in eigen beheer. De mouterijen in Lieshout en de Eemshaven zijn eigendom van Holland Malt BV, een joint venture tussen Bavaria en boerencoöperatie Agrifirm. Dit typeert de filosofie van het familiebedrijf: een constante hoge kwaliteit van het bier. In totaal werken er ongeveer 1000 mensen voor Bavaria, in binnen- en buitenland. Bavaria is verkrijgbaar in 130 landen. Van de zes en een half miljoen hectoliter bier die Bavaria jaarlijks produceert is bijna 70% bestemd voor de buitenlandse markt. http://www.bavaria.nl

Bavaria N.V.

CONTACT: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Bavaria N.V. -Inge van der Heijden, inge.van.der.heijden@bavaria.nl / +31(0)499-428505






-