Gemeente Purmerend

Nieuws B en W 2010-12-21

22 december 2010

Subsidie voor project Tuindorp Weidevenne
Het ministerie van VROM heeft aan de gemeente Purmerend een subsidie toegekend in het kader van de 'Tijdelijke stimuleringregeling woningbouwprojecten 2009 derde tranche', voor het project Tuindorp in Weidevenne. Toekenning werd mogelijk omdat de aannemer van het project een aantal maatregelen heeft getroffen die de verkoop positief beïnvloeden. Deze betreffen het aanpassen van het ontwerp, het verlagen van de aannemerssom en het verlagen van de grondprijs. Het college van burgemeester en wethouders besluit het subsidiebedrag van 227.500 euro te verrekenen met de koopprijs van de grond uit de originele koopovereenkomst.

Kunstwerk Mart Stambank
De gemeente wil een 'Mart Stambank' plaatsen in Purmerend. Dit kunstwerk, een bank naar het ontwerp van de architect Mart Stam, was in eerste instantie gepland in het plantsoen aan de Nieuwegracht voor het geboortehuis van de bekende Purmerendse architect. Van deze locatie ziet het college af omdat die op weinig draagvlak bij omwonenden kan rekenen. Het college heeft - na consultatie van de raad - besloten de bank te plaatsen bij het stadhuis aan het voetpad tegenover het Cramwinckelplantsoen.

Schoolmaatschappelijk werk in voortgezet onderwijs Scholen in het voortgezet onderwijs hebben een belangrijke signaalfunctie bij het (vroeg) constateren van problemen in thuis- en gezinssituatie van de leerlingen. Het schoolmaatschappelijk werk kan daarbij een brugfunctie vervullen tussen de school en het zorgaanbod, waaronder de partners uit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Om dit optimaal in te vullen verzoekt de PSG om aanvullende financiële middelen. Dit wordt bekostigd uit eerder gereserveerde middelen voor het schoolmaatschappelijk werk in het mbo. Schoolmaatschappelijk werk in het mbo wordt thans gefinancierd door het Rijk.