Gemeente Almelo

Tekort aan zout: Almelo strooit alleen nog belangrijkste wegen

22 december 2010 - Vanaf nu worden alleen nog de rondwegen, de ringwegen en de gebiedsontsluitingswegen gestrooid met een mengsel van zout en zand.

Hoewel nieuw zout is geleverd, wordt de gladheidsbestrijding nog verder beperkt. Verwacht wordt dat dit jaar geen zout meer wordt geleverd terwijl het winterse weer aanhoudt. Daarom is onderstaand noodscenario ingegaan.

Noodscenario 3
Er wordt geen zout meer uitgegeven aan bewoners. De emmers met gemeente opschrift zijn op en het bijvullen van de emmers of het halen van los zout is stopgezet. Het handmatig strooien in de wijken door groenuitvoering is ook stopgezet en zoutbakken worden niet meer gevuld.

Al naar gelang de neerslag heviger of minder is, is de volgorde van gladheidbestrijding zoals hieronder.

Eerst moeten de rondwegen onder controle zijn, voordat een volgende prioriteit (ringwegen) kan worden gestrooid. Indien mogelijk wordt dan de daaropvolgende prioriteit gestrooid.

De volgende wegen worden geploegd en gestrooid met een mengsel van zand/zout:

Rondwegen
De Henriette Holstlaan, de Weezebeeksingel, de Schuilenburgsingel en Ootmarsumsestraat in het verlengde van de Sluiterveldsingel, de Belskolksingel, de van Rechteren Limpburgsingel, de Nijreessingel, Entersestraat

Ringwegen
De Schoolstraat, de Nachtegaalstraat, Egbert ten Catelaan, Aalderinksingel, Kolthofsingel, Berkelstraat, Violierstraat.

De gebiedsontsluitingswegen (stadsontsluiting)
De Wierdensestraat, Waagplein, Schuttenstraat, Hagenborgh, Hofstraat, Aadorpweg en in het verlengde daarvan de Plesmanweg, De Almeloseweg en in het verlengde daarvan de Vriezenveenseweg, De Raveslootsingel, Stationsplein, busstation bij NS station, Egbert Gortersteraat, Brugstraat, Noordikslaan, Meulenbeltlaan, Windmolenbroeksweg, Berlagelaan, Willem de Clerqstraat tot Egbert ten Catelaan, Ootmarsumsestraat,Oranjestraat, Grotestraat,Zuiderstraat, Bornsestraat tot aan Nijreessingel.

Buslijnen
De buslijnen worden geploegd. In de ochtend wordt geprobeerd de busroute te strooien met een mengsel van zand/zout. Meulenbeltlaan, Elsboerlaan,Buitenhof, drakensteijn, Stins, Binnenhof, Havezathe, Buitenhof, Slot, Sluiskade NZ, Sluiskade ZZ, Hanzelaan, Schipbeekstraat, van Dronkelaarsplein, Rietstraat, Deldensestraat, Hoornbladstraat, Frederik van Eedenstraat, Kleine Bunder, Bornerbroeksestraat, Avenue, Grand Canal, Betuining,Wiekslagen, Broekerheide, Zeven Bosjes, De Vogelweide, voor ziekenhuis langs, Rembrandlaan, Thorbeckelaan, Apollolaan, Valeriuslaan, Catharina van Renneslaan, Paggininistraat, Tsjaikowskystraat, Sibeliusstraat, Schubertstraat, Strausstraat, Mozartstraat, Beethovenlaan.

Fietspaden
De vrijliggende fietspaden langs de wegen van de rondwegen, ringwegen en de gebiedsontsluitingswegen (hierboven genoemd) worden geploegd en gestrooid met een mengsel van zand/zout.
Andere vrijliggende fietspaden die in het vastgestelde strooiplan staan worden geploegd en zo mogelijk overdag worden gestrooid met een mengsel van zand/zout.