KNHS

Daniëlle van Mierlo met BMC Ucento vierde in Frankfurt 22 december 2010
Danielle van Mierlo - Ucento

FRANKFURT (KNHS) - In de Kür van de FEI World Cup finale voor Young Riders, die afgelopen weekeinde in Frankfurt werd verreden, eindigde Daniëlle van Mierlo met BMC Ucento als vierde. De amazone uit Maasland liet gedurende de drie wedstrijden waaruit de finale bestaat steeds zeer goede proeven zien. Zo eindigde ze in de wedstrijd waarin de proef werd gereden die anders in landenwedstrijden wordt verreden als derde. Deze wedstrijd diende als kennismakingswedstrijd met de piste.

In de individuele proef eindigde ze als vierde, om ook in de Kür als vierde te eindigen. Om in die Kür van start te mogen gaan diende Van Mierlo zich bij de eerste acht te rijden. De Duitse amazone Fabiënne Lütkemeier zegevierde met D'Agostino in de openingswedstrijd en in de Kür, maar moest in de individuele proef haar meerdere erkennen in Sanneke Rothenberger met Deveraux. De dochter van Sven en Gonnelien Rothenberger eindigde in de eerste wedstrijd van deze wereldbeker finale en in de Kür als tweede.
"Het waren drie mooie wedstrijden, waarbij mijn paard tijdens de voorbereidingen op de eerste dag erg veel last van spanning had, die gelukkig na twee rondjes rond de baan te hebben gelopen voor een belangrijk deel wegvloeiden. Het was geen perfecte rit, maar ik was met mijn score van 70.47% tevreden. In de individuele proef op vrijdagochtend heb ik geprobeerd om een technisch perfecte proef te rijden. Dat lukte voor een belangrijk deel, alleen maakte ik in de pirouette zelf een fout, waardoor mijn paard ook een fout maakte. In de Kür op zondag kreeg BMC Ucento bij het binnenrijden van de hal weer last van spanning. In de laatste lijn maakten we weer een fout, waardoor we als vierde eindigden. Toch ben ik zeer tevreden met deze vierde plaats", aldus Daniëlle van Mierlo, voor wie deze wedstrijd de laatste was bij de Young Riders.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.escon-marketing.de

Uitslag FEI World Cup dressuur finale voor Young Riders 2010:


1) Fabienne Lütkemeier (Dui) - D'Agostiono - 79.000%
2) Sanneke Rothenberger (Dui) - Deveraux - 78.750%
3) Anna Kasprzak (Den) - Langkjaergaard's Donna Fetti - 74.700%
4) Daniëlle van Mierlo (Maasland) - BMC Ucento (Métall x Pygmalion) - 71.550%

Foto Daniëlle van Mierlo met BMC Ucento door: www.melissen.net