UPC N.V.

Benoemingen UPC Nederland & Liberty Global

Amsterdam, 22 december 2010 - Ritchy Drost, op dit moment CFO en statutair directeur van UPC Nederland, is per 1 januari 2011 benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) European Broadband Operations van Liberty Global. Tot deze operaties behoren elf Europese kabel- en mediabedrijven, waaronder UPC Nederland, Unitymedia in Duitsland en UPC Cablecom in Zwitserland. Per 1 januari is Guido Nap tot CFO benoemd en treedt daarmee toe tot het management team van UPC Nederland.

Ritchy Drost is sinds 2006 als CFO lid van de directie van UPC Nederland. Nadat hij in 1999 bij het bedrijf kwam, vervulde hij diverse financiële en accounting functies op zowel corporate als operationeel niveau. Daarvoor werkte hij bij Arthur Andersen. Drost vervult diverse maatschappelijke nevenfuncties. Zo is hij lid van de Raad van Toezicht van Alzheimer Nederland en is hij Business Ambassador van War Child.

Met ingang van 1 januari is Guido Nap (36) benoemd tot Chief Financial Officer van UPC Nederland. Onder zijn verantwoordelijkheid vallen de afdelingen Finance, Business Intelligence, Procurement en Risk Management. Guido Nap is sinds 2009 bij UPC werkzaam als Vice President Finance & Procurement. Voordat Guido bij UPC Nederland ging werken heeft hij onder andere bij adviesbureaus Arthur Andersen en Deloitte gewerkt.

Over UPC en Liberty Global
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland ruim 1.900.000 klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 856.000 abonnees voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 816.000 breedbandinternet abonnees en bedient 702.000 digitale telefonie abonnees (cijfers per 30 september 2010). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global, Inc.

Liberty Global is `s werelds grootste kabelbedrijf buiten de Verenigde Staten met 18 miljoen klanten, waaraan het meer dan 27 miljoen geavanceerde televisie-, telefoon- en internetdiensten levert. De onderneming is in Europa in 11 landen actief en heeft meer dan 2500 medewerkers in Nederland, waarvan meer dan 800 op het hoofdkantoor in Schiphol Rijk. Belangrijke Nederlandse dochters zijn UPC Nederland en Chello Benelux met tv-zenders als Film1 en Sport1.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Senior Press Officer
T: 020 775 55 97
M: 06 28 90 48 02
E: rsutmuller@upc.nl
W: www.upc.nl