Ingezonden persbericht


Persbericht:

Limburgs kerstcircus presenteert: Sky High!
"Absolute wereldtop verenigd in een nieuwe unieke show"

Het Limburgs Kerstcircus verenigt het beste op circusgebied in één piste. Ook dit jaar presenteert het wederom een geheel nieuw programma: "Sky High". Een ongekend aantal spectaculaire acts zijn dit jaar te zien onder de 12 meter hoge circustent van het Limburgs Kerstcircus in een ruim 2 uur durend programma. Ook nu weer komen wereldacts naar Sittard-Geleen voor een onvergetelijke middag of avond. Het Limburgs Kerstcircus is vanaf 22 december t/m 2 januari te zien in Sittard-Geleen aan de Haspelsestraat.

Tot de absolute wereldtop behoort de Carlos Camadi Troupe. Deze uit 7 personen bestaande groep zorgt voor sensationele stunts op zowel de lage als hoge draad. Deze Colombiaanse groep maakt de laatste jaren furore bij alle grote circussen in Europa. Het Limburgs Kerstcircus is er dan ook trots op deze spectaculaire act te kunnen presenteren.

Voor het eerst in het 6 jarig bestaan zijn er roofdieren in het nieuwe programma van het Limburgs Kerstcircus te zien. Yvonne en Knut Muderack presenteren een prachtige en liefdevolle dressuur met tijgers en leeuwen. Zij leveren het bewijs dat dieren en het circus onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Humor hoort bij het circus. Clownerie is onlosmakelijk met de piste verbonden, maar goede clowns worden steeds zeldzamer. Het Limburgs Kerstcircus heeft de afgelopen jaren een naam opgebouwd om alleen de beste circusclowns te presenteren. Wij vonden bij het gerenommeerde Deense circus Benneweis een zeer talentvolle jongeman die we direct boekten voor het wintercircus: Don Christian. Zijn intermezzo's zijn komisch, soms ontroerend en nooit saai. Hij is een clown die elke voorstelling opnieuw uitgroeit tot publiekslieveling,een talent dat maar weinig artiesten gegeven is.

Wat een evenwichtkunstenaar! De sympathieke David Robert komt uit Italië en presenteert een spectaculaire act op de rola rola. Onvoorstelbaar dat David zijn evenwicht weet te bewaren wanneer hij maar liefst 7 cilinders op elkaar weet te stapelen.

Wit-Rusland is wereldberoemd geworden vanwege haar spectaculaire circusnummers. De Voladas presenteren een wervelend rekstoknummer in een prachtige choreografie. De tricks zijn spectaculair en van een ongekend hoge moeilijkheidsgraad. Volgend jaar is deze bijzondere act te zien in één van de grootste circussen van Europa, het Franse Cirque Arlette Gruss.

De jeugd heeft de toekomst. Lauri Vattan is nog maar net afgestuurd van de circus academie in Parijs, maar presenteert nu al een trapeze act van ongekend niveau. Tijdens haar studie heeft zij zich volledig toegelegd op het onderdeel trapeze en dat is duidelijk te zien. In een prachtige moderne choreografie presenteert zij haar gevaarlijke act.

Honden, geiten, katten en loopeenden zijn de vrolijke vriendjes van Edi Laforte. In een heerlijke act laat hij zien waartoe deze huisdieren allemaal in staat zijn.

Het nieuwe programma van het Limburgs Kerstcircus heet niet voor niets Sky High. Maar liefst 5 luchtacts zijn er te zien en de laatste in rij is de Rus Pascha aan de Romeinse doeken.

Jarenlange training ging er voor Willy Weldens aan vooraf om tot de absolute wereldtop te geraken. Zijn ultieme beloning is een enorm gevulde internationale prijzenkast. Inmiddels heeft hij op alle beroemde circusfestivals opgetreden en waar hij kwam, daar won hij. Met trots presenteren wij u deze unieke handstand act van Willy Weldens.

Nog meer spektakel van 4 jonge heren met het rad des doods. De Marian Diaz groep is de enige in Europa die het presteert om met 4 personen ongekende stunts uit halen op en in het beroemde rad. Niet voor niets durven sommige toeschouwers niet eens te kijken naar de sensationele hoge sprongen die deze heren maken.

Deze acts zijn slechts een kleine selectie van de 12 circusacts die in het nieuwe programma van het Limburgs Kerstcircus te zien zijn. Van 22 december t/m 2 januari vindt de 6e editie wederom plaats in Sittard-Geleen. Verzeker uzelf nu van toegangsbewijzen voor het mooiste en grootste kerstcircus van Zuid Limburg. Kaarten zijn online te bestellen via www.limburgskerstcircus.nl of via de Ticket-Infolijn 06 - 512 400 96. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de VVV winkels in Zuid Limburg en bij alle Primera vestigingen in Nederland.

Nota voor redactie: Foto's in de bijlage.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Rogier Schol, tel.: 06 - 143 56 737 (