Ingezonden persbericht


persbericht

4 december 2010

Kerst-kinderworkshop
in het Mondriaanhuis

Woensdag 22 december vindt de laatste kinderworkshop plaats in het Mondriaanhuis van dit jaar. Zelf een eigen landschap maken in het geboortehuis van Mondriaan.

Piet Mondriaan bekeek de natuur, het land en water vanuit kunstenaarsogen. Al op jonge leeftijd vertoefde hij aan de waterkant in de omgeving van Amsterdam om zijn impressie op doek te zetten van wat hij om zich heen zag. Tijdens de workshop worden kinderen meegenomen door de wereld van Mondriaan, maken kennis met zijn Amsterdamse schilderijen waarna ze vervolgens zelf aan de slag gaan met een eigen meegebracht landschap.

Let op: Om mee te kunnen doen wordt de kinderen gevraagd een eigen foto of afbeelding uit te kiezen, uit een krant, een tijdschrift, een zelfgemaakte foto of een afbeelding die je hebt gevonden op internet. Tijdens de workshop gaan de kinderen hiermee aan de slag.

Kerst-kinderworkshop:
Woensdag 22 december 14.00-16.00 uur
Plaats: Mondriaanhuis
Kosten ¤7,50 inclusief materiaal, limonade en koek. UROpas geldig, tegen betaling van 7 URO's en op vertoon van je UROpas kun je gratis deelnemen. Reserveren via info@mondriaanhuis.nl of tijdens kantooruren bellen naar T 033 46 00 170. Een reservering is definitief als je tegenbericht hebt ontvangen. En vergeet niet ook je eigen landschap mee te nemen! kinderworkshop o.l.v. Joke van Leeuwen
Foto Thea Nutbey van Hees

/////////////////// einde bericht ////////////////////

Mondriaanhuis
Kortegracht 11
3811 KG Amersfoort
T 033 46 00 170
info@mondriaanhuis.nl www.mondriaanhuis.nl