Gemeente Heemskerk


zaterdag, 18 december 2010

Braakballen pluizen op Dierendorp

Woensdagmiddag 22 december staat Dierendorp in het teken van een geheimzinnige diersoort. Van 14.00 tot 15.30 uur kan iedereen namelijk aan de slag met het ontrafelen van de mysteries rondom de uil. Dit gaan we doen door de braakballen van uilen uit te pluizen zodat we precies kunnen zien welke dieren er ten prooi zijn gevallen aan deze roofvogel.

Ook wordt er deze middag verteld hoe uilen in het wild leven en zijn er verschillende filmpjes te zien over uilen. Er zijn heel veel verschillende soorten uilen, en op deze middag kun je ontdekken hoe je deze verschillende soorten kunt herkennen. Daarnaast kan iedereen zelf een uiltje in elkaar knutselen om thuis op te hangen. Iedereen is van harte welkom voor deze activiteit, deelname is gratis!

NME centrum Dierendorp organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen en inwoners van Heemskerk en omgeving. Voor scholen zijn er leskisten te leen. Ook zijn er geregeld tentoonstellingen te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmewijzer.nl of www.dierendorpheemskerk.nl. Dierendorp is gevestigd aan de Vrijburglaan 1 in Heemskerk.

---