Landstede

Studenten leren in de praktijk bij Zwolle International

Zo'n 55 Landstede-studenten van meerdere mbo-opleidingen leren in de praktijk bij Zwolle International. Van 2 t/m 16 januari 2011 staat IJsselhallen Zwolle weer in het teken van de paardensport. Veel dressuur- en springliefhebbers kunnen hun hart ophalen en zowel de breedtesport als topsport bewonderen.

Niet alleen bij het publiek klopt het hart sneller voor de paardensport. Programmamanager Hippische Sport, Miranda Ketelaar, coördineert sinds 2006 de inzet van studenten bij Zwolle International: "Ieder jaar merk ik weer dat er bij alle landschappen van Landstede studenten zijn, die binnen of naast hun opleiding actief zijn in de paardensport of paardenhouderij. Voor deze paardenliefhebbers is Zwolle International een leuke en leerzame leerwerkplek.

Projectteams werken mee
Naast de werving van studenten via onder meer de projectteams EventActief en SportEve levert ook een bericht op de intranetpagina voor studenten enthousiaste aanmeldingen op. Meer dan 50 studenten zullen in januari in, aan en van de praktijk te leren bij Zwolle International.

Zo werken studenten van EventActief en SportEve als gastheer of gastvrouw bij de ontvangst van gasten en op de VIP-tribune en verzorgen ze vrijwilligers. Studenten van andere landschappen helpen bijvoorbeeld in de stallen, als parcourshulp of schrijver.

Hippisch College
Tijdens Zwolle International worden alle onderdelen van het Hippisch College onder de aandacht gebracht. Leerlingen in het voortgezet onderwijs en mbo-studenten kunnen bij het Centre for Sports & Education vanaf september 2011 weer een opleiding tot paardentopsporter volgen.

Voor leerlingen met een passie voor paarden bieden het Thomas a Kempis College en Talentstad de Paardrijclass. Tot slot kunnen studenten, die hun beroep in de paardensportsector willen uitoefenen, bij de Hippische Opleidingen van Landstede terecht.

Programma Zwolle International
Projectteams Landstede MBO
CSE Hippische Sport